Jenny Skavlans bursdagsønske: En drill!

1. mars er fristen for tiendetrinnselever til å søke seg inn på videregående utdanning, fra høsten av. NHO setter fokus på yrkesfag, og Jenny Skavlan har prøvd seg som elektrolærling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2015 kl 14:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

DRILL: Jenny Skavlan lærer å bruke drill av Iselin Larsen Luna, som arbeider for Norelco AS. FOTO: Andreas Johannessen

Se bildet større

YRKESFAG: Innen 1. mars må tiendetrinnselever ta stilling til hvor de eventuelt skal søke seg inn fra høsten. NHO ønsker oppmerksomhet rundt yrkesfagene, og Jenny Skavlan prøver seg frem i samarbeid med NHO. Her med elektriker Iselin Larsen Luna. FOTO: Andreas Johannessen

FRYSJA: I dag lanserer Jenny Skavlan miniserien "Jenny tester yrkesfag" på Jenny Skavlans egen hjemmeside./url]

Drill til bursdag?

- Mestringsfølelsen jeg fikk av å montere to downlights var overaskende stor, og når de i tillegg lyste, ble jeg litt i overkant stolt, sier Jenny

- Iselin hadde både et imponerende verktøybelte og brillierte med batteridrillen. Jeg skal ønske meg egen drill til bursdagen min, legger Jenny til.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

I en av de fem episodene er det elektriker Iselin Larsen Luna, 24 år, (Norelco AS) som bor på Frysja, men opprinnelig fra Årvoll, som får besøk av Jenny. Iselin trives veldig godt i jobben som elektriker.

Se episoden i videovinduet over!

[url=http://www.nab.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=11180]Les også: Kunne hatt verdens største butikk

- Det er både en spennende og morsom jobb. Man lærer helt fra scratch hvordan ting henger sammen. Hyggelig arbeidsmiljø har vi på jobben også, sier Iselin, som er eneste jenta blant mannlige kollegaer.

Ikke sitte inne på kontor

- Jeg hørte om elektrofaget da jeg gikk i tiendeklasse. Jeg tenkte at det å være elektriker kunne passe bra for meg. Da kunne jeg jobbe med hendene, være håndverker, og slippe å sitte inne på et kontor hele dagen. Det passer ikke for meg, sier Iselin.

Hun forteller også om "veldig god lønn" som elektriker.

- Det var hyggelig å få med Jenny på jobb. Hun var veldig ivrig og flink. Sånne lærlinger som Jenny vil vi gjerne ha flere av, ler Iselin.

Som ikke er overrasket over at Jenny nå ønsker seg en drill.

- Ja det kan jeg tenke meg. Og sikkert en med lys også, den synes hun var veldig fin.

Les også: NRK har en plikt til å vise idrettens mangfold

Vil ha flere til å velge yrkesfag

1.mars må landets ungdomskolelever ha bestemt seg for hvilken videregående skole de vil søke seg til. Webserien er initiert av Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) og formålet er at flere unge skal velge yrkesfag.

Manko på 30.000 fagarbeidere?

- Behovet for fagarbeidere i årene fremover er stort. Mange av NHO-bedriftene sier de har behov for yrkesfaglig kompetanse de neste årene. I tillegg viser tall fra SSB at vi i 2030 kan mangle så mye som 30 000 fagarbeidere, bare innenfor bygg og anlegg, ifølge pressemelding fra NHO.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse