Varierte bidrag til topps i UKM: Jentebølge og dødsmetall

Dødsmetallerne i The Farmhouse Killings trakk det sittende publikummet fram til scenen for en real dose death metal

Et jenteband, en sangfugl og et dødsmetallband gikk seirende ut av UKM 09 på Trikkehallen lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2009 kl 11:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Amalie Straume fra Ullevål hørtes mer ut som en profesjonell sanger enn det håpefulle talentet hun omtales som.

Se bildet større

Hanna Kruse (f.v.), Matilde Hassel, Pernille Dragsten Holden og Louisa Alexandra Brodal Benkheira (fremst) i Sound of Shish jubler for finaleplassen til UKMs fylkesmønstring i mai. Alle foto: Anders Jørstad

KJELSÅS/NORDRE AKER: Med vakker folkemusikk, diggbar rap og rock, henrivende dans, latterfull teatersport og eksplosiv dødsmetall, var det et mangfoldig utvalg som kriget om plassene til fylkesmønstringen til Ungdommens Kulturmønstring (UKM).

Med den stilfulle jazzkoreografien «No Air», viste dansegruppen Compani A fra Aktivum på Frysja at stor underholdning også kan fremføres på dansegulvet. Morogjengen fra 12 Kjelsås fortsatte med temaet dans da en teatersportutøver på sparket, måtte fremstå som «ekspert på magedans i telt» – før han ble bedt om å avslutte med høytlesning fra sin diktsamling rundt samme emne.

Juryens kjennelse

Etter en halvtime i tenkeboksen kom fagjuryen fram til at Ullevål-sangeren Amalie Straume (14), Kjelsås-jentebandet Sound of Shish, og dødsmetallerne i The Farmhouse Killings, skulle få de tre plassene til fylkesmønstringen for Oslo og Akershus på Sentrum Scene i mai.

Selv om alle hadde sunget seg til finaleplasser, utgjør de seirende langt fra noe ensartet vinnerlag av den grunn. Mens sangfuglen Amalie bergtok publikummet med sin gullstrupe til Christina Aguileras «I'm OK», vekket The Farmhouse Killings fandenivoldskheten i forsamlingen med ellevill rocking og brøling.

Ofrer tortilla

Mens Amalie forbereder seg mot fylkesmønstringen med korsang og timer hos sangpedagog, kommer medlemmene i The Farmhouse Killings til å «ofre ost og tortilla til en gud de ikke helt vet hvem er».

Medlemmene i Sound of Shish, Pernille Dragsten Holden, Hanna Kruse, Louisa Alexandra Brodal Benkheira og Matilde Hassel, fremhever også motsetninger som en styrke for deres ett år gamle jenteband.

– Det er godt samhold i bandet. Men vi er fire sterkt kreative personer på forskjellige måter. Dette gjør at vi ikke kan plasseres i en enkelt sjanger, derav navnet Sound of Shish, forteller trommeslageren Pernille. Bandmedlemmene i Sound of Shish skriver og komponerer musikken selv, og roser promoteringsmulighetene som Trikkehallen gir dem.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse