Jubler over regnet

Teknisk museum opplever rekordbesøk i den regnfulle Oslo-sommeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.07.2007 kl 11:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Her er det full rulle og masse akvitivtet, så det er bare stas, sier konsulent Camilla Klevstrand på Teknisk museum på Kjelsås i Oslo til Nrk Østlandssendingen.

Og de er i godt lag. Kinoer og museer i hovedstaden har hatt skyhøye besøkstall når regnet høljer ned.

God økning

- Det er så mange morsomme ting å gjøre. Man kan eksprimentere med ting og se hvordan det var før i tiden med strøm og energi og sånn, sier Alexander Sethern til Østlandssendingen. Han er en av mange som har funnet veien til Teknisk museum.

Ifølge Camilla Klevstrand har Teknisk museum så langt i år hatt over 22.000 flere besøkende enn samme periode i fjor.

- Det har vært en god økning, og det skyldes nok dels at det har vært så dårlig vær, og dels at vi har jobbet godt det siste året for å gjøre oss kjent blant folk. Folk har oss i bakhodet, og når regnet bøtter ned, kommer alle på én gang, sier hun.

Harry Potter

Når sola gjemmer seg, har også Oslokinoene hatt sitt å friste med. Sommerens to store filmer Harry Potter og Transformers har fristet mange til kinosalen.

- Vi har langt større besøk i 2007 enn vi hadde i 2006, og det skyldes hovedsaklig vær og sterke filmer. Siden i fjor har vi hatt en økning på 140 %, og det er mye, sier økonomisjef hos Oslo kinematografer, Morten Hansen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse