MIN JUL: 1. desember: - Jula er en rorbu i Lofoten!

Kunstner, bioingeniør og reality-deltaker fra Korsvoll.

MIN JUL: Wenche Bøe fra Korsvoll kom ikke helt til seier i "71 grader nord". Men julen feirer hun på ekte nordnorsk vis på tre grader lenger sør.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fortell om ditt beste juleminne

- Som lita jente husker jeg masse snø i jula. Jeg og søsteren min lagde snølykter utenfor huset, for å sikre oss at julenissen oppdaget huset vårt og stakk innom.

Lille julaften for 2 år siden, tok mannen min med seg barna og meg på tur i skogen. Vi hugde et juletre som han plantet da han var liten gutt. Juletreet ble spesielt fint dette året og historien et godt minne for barna og oss voksne.

HVA ER DITT BESTE JULEMINNE? FORTELL OM DET I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN!

Hva synes du er det aller beste med julen?

- Det beste med julen er å ha god tid med familie og avvike fra rutinene i hverdagen. Prøver å ikke planlegge for mye, men ta hver time som den kommer.

Det er deilig å være mye ute, for så å slappe av inne etterpå. For noen år siden ble vi eiere av en rorbu på kaikanten i Lofoten. Vi reiser dit i jula. Når uværet setter igang er det fantastisk å sitte trygt inne å se bølgene slå over brygga utenfor stuevinduet. Da føler jeg meg veldig nært de enorme kreftene i naturen, samtidig som jeg slapper veldig av.

Hva spiser du i julen?- Lutefisk med tilbehør er en selvfølge på julaften. Kalkun, pinnekjøtt, hjemmelaget blomkålsuppe og ørret i løpet av romjulen. Ellers spiser jeg nøtter, marsipan, julegodter, fenalår og mandariner - masse mandariner. Hjemmelagde kaker hører også til i julen.

Hva skulle du helst ha spist i julen?

- Jeg spiser det jeg ønsker og er heldig som har tilgang til all den gode maten og at resten av familien liker det samme!

Gaver til voksne blir i år som i fjor -og året før, penger til Redd Barna. Det oppfordrer jeg alle andre å vurdere!

- Ha en flott førjulstid!

Wenche svarte leserne på nett fredag 13. november. Les svarene HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse