ANNONSE
Annonse

Julekonserter, julemarkeder og julegraner som skal tennes

1. desember tennes julegrana i Kringsjå studentby. Alle er velkomne, både studenter og andre fra nabolaget. Foto: ASTRI ÅMELLOM BRØTO/SIO

GUIDE TIL DEN FØRSTE ADVENTSHELGEN: Adventstiden er like om hjørnet, og nå har du mange muligheter til å finne den gode førjulsstemningen, enten snøen kommer eller ei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2016 kl 00:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Dagene blir mørkere, men du kan glede deg over mange arrangementer som gjør førjulstiden lysere, og triveligere. (PS: Her kan du se hvor i Marka det var skiføre tidligere denne uka)

Her har vi samlet en oversikt over arrangementer i og rundt den første adventshelgen. Mener du vi har glemt noe? Send en mail til tips@nab.no.

Lørdag 26. november:

Førjulsstemning på Maridalen bygdetun

Lørdag 26. november fra klokken 15.00 ønskes store og små velkommen til Maridalen Bygdetun. Ragnhild Storaker har spennende eventyrstund på Bryggerhuset. På Hønsehuset er det minijuleverksted for barna med nissekone fra Grefsen/Kjelsås Husflidslag. Det blir salg av skaukaffe, vafler, gløgg og pølser. Julegrana tennes ca. klokken 16.45, og det blir gang rundt treet og julesanger. Kanskje kommer nissen…

Søndag 27. november:

Julekonsert og talentprisutdeling i Nordberg kirke

Søndag 27. november klokken 18.00 arrangerer Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg julekonsert i Nordberg kirke med kor, profesjonelle musikere og unge talenter i bydelen.

I år medvirker blant andre Kristin, Magnus og Julian Karlsson. Kristin og Magnus spiller til daglig i Kringkastingsorkesteret. Sammen danner de en trio som spiller alt fra Bach til Beatles. Nordbergkoret synger julen inn, Amanda Håøy Horn spiller fiolin og ellers er Korsvoll skolekorps med solister, et par ensembler fra Nordberg strykeorkester og organist Ole Johannes Kosberg med.

Talentprisen på 20.000 kroner, til et ungt musikalsk talent fra Nordre Aker, deles ut under konserten. Billetter: 50 kroner for voksne, barn under 16 gratis.

LES MER OM KONSERTEN HER!

Julekonsert i Maridalen kirke

Maridalens egen julekonsert i kirken, i regi av Maridalen menighet, første søndag i advent, 27. november kl 18.30. Det serveres gløgg og pepperkaker på kirkebakken fra kl 18.

Det blir varierte musikalske innslag, tradisjonelle julesanger og fortellinger. Konserten er gratis og åpen for alle. Det blir også anledning til å gi en gave til Kirkens Bymisjons aksjon «Gled en som gruer seg til jul» etter konserten.

Medvirkende er i stor grad aktører fra og knyttet til Sørbråten og Maridalen: Elever og lærere fra Maridalen skole, skuespillere fra Maridalsspillet, Ragnhild Storaker, Maridalen torader- og trekkspillklubb, Maridalen og Nordberg kirkekor (MONK) med gjestedirigent Ragnhild Groven Holmboe, m.fl.

Julegrantenning Kjelsåsveien

Søndag tenner Lions julegrana ved Kuben 62+ i Kjelsåsveien 114 sammen med Øvre Grefsen Vel. Med musikk og sang, i tillegg til gang rundt juletreet. Julemessen er også åpen inne i senteret.

Julegrantenning på Damplass

Julegranen på Damplass i Ullevål Hageby tennes i forbindelse med et arrangement i regi av Ullevål Hageby vel og Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg. Det blir juletregang for store og små og salg av fakler for å lyse opp plassen. Programmet er som følger:

Kl. 16.30 butikkene åpner
Kl. 16.40 korpset spiller
Kl. 16.50 Nordbergkoret, Hagebykoret og Sognbirds synger
Kl. 17.00 Julegranen tennes

Julegrantenning i Nydalen

Søndag 27. november er det tradisjonen tro klart for julegrantenning i Nydalen. I regi av Nydalen gårdeierforening og Avantor blir det vakre juletoner fra barnekoret LUDO, jentetrioen QBE og artisten Inge Bremnes, julemarked med salgsboder og smaksprøver, samt overraskelser for små og store. Vi har også hørt rykter om at julenissen skal komme. Kanskje han har med seg noe i nissesekken?

Arrangementet vil være på plassen utenfor det nye Torgbygget i Nydalsveien 33. Bodene er åpne fra kl. 16.30 og konferansier ønsker velkommen kl. 17.00.

Kor Aktivums Adventskonsert i Grefsen kirke

Kor Aktivums tradisjonelle adventskonsert i Grefsen kirke søndag 27. november klokken 18.30. Solist Petter Vermeli, dirigent Kirsti Nordbyhaug Engh og pianist Lisbeth Karijord. Gratis inngang, kaffe og kaker. Støtte til korets drift tas med takk imot ved utgangen.

Julemarked i Vestre Aker menighetshus

Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker sogn, ved Julemarkedskomitéen, inviterer til julemarked i Vestre Aker menighetshus søndag 27. november klokken 12.30 til 15.30.

Kafé og salgsboder med kaker, syltetøy og hjemmelagede produkter av alle slag. Utlodning (åresalg). Hyggelig samvær med gode sjanser til å gjøre julegavekupp. Gå gjerne på familiegudstjenesten kl. 11 først, og ta turen over plassen til julemarkedet etterpå!

Tirsdag 29. november:

Vår Jul i Grefsen kirke, med prisutdeling til Årets ildsjel og medmenneske

Tirsdag 29. november 19.00 kommer juleturneen Vår Jul med Maria Arredondo, Torstein Sødal og Martin Halla, og med Ludo som gjesteartister, til Grefsen kirke.

Under konserten deles prisen til Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker ut. Det er et samarbeid mellom Nordre Aker Budstikke, Vår Jul og Storo Storsenter. Har du ikke stemt? Les om kandidatene og stem her. Du kan vinne billetter til konserten.

Torsdag 1. desember:

Julegrantenning i Kringsjå studentby

Torsdag 1. desember kl. 16.00 tennes julegranen i Kringsjå Studentby. SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) inviterer til en koselig førjulsstund med gløgg, pepperkaker og stemningsfull korsang.

STEM NÅ!: Her er finalistene til Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker. Stem og vinn konsertbilletter

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse