Kan du hjelpe Maria, Torstein og Martin?

De leter etter medmenneskene og ildsjelene. Kanskje naboens faste snømåker, den mangeårige vaffelstekeren i idrettslaget, en besøksvenn, eller kanskje moren som ikke bare stiller opp for egne barn, men også for andres?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2016 kl 16:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla synger julekonsert i Grefsen kirke 29. november, og skal hedre Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fakta Årets Navn i Nordre Aker

Kåringen har tidligere hatt navnet Årets navn. I 2016 bytter den navn til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker.

Tidligere vinnerne av Årets Navn i Nordre Aker:

  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo

GREFSEN: Det er allerede julestemning rundt Grefsen kirke første tirsdagen i november.

Men også litt småsur vind. Så vi skynder oss inn i kirken, hvor vi blir tatt godt imot. Kaffe får vi også. Så er det bare å vente litt.

For det er artistene vi venter på, Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla. Som skal synge julestemningen inn i Grefsen kirke 29. november, på turneen «Vår Jul», sammen med det lokale barnekoret Ludo. Som eneste konserten turneen holder i Oslo.

Se bildet større

White Christmas? Foreløpig er Oslo, og Grefsen, badet i vintersnø. OM det holder til jul vet vi ikke. Men Martin Halla, Maria Arredondo og Torstein Sødal lover julestemning 29. november, uansett. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Årets medmenneske og ildsjel

Samtidig ønsker Torstein, Maria og Martin, sammen med Nordre Aker Budstikke og Storo Storsenter, å hedre en person fra bydel Nordre Aker og lokalsamfunnet for sin innsats for andre. En person som hjelper andre til å få en bedre hverdag, uten å forvente å få noe tilbake.

Det er de medmenneskene og ildsjelene vi vil at du forteller oss om. Kjenner du noen - vet du om noen? Send oss en e-post til post@nab.no. Frist for nominering er 15. november.

Hva er en ildsjel og et godt medmenneske

Men hva er egentlig å være et godt medmenneske?

– Å ha evnen til å sette seg inn i andres situasjon, sa en.

– Er å bry seg om andre medmennesker, sa en annen.

– Det motsatte av å være egoist, sa en tredje.

Det kan også være småting. Kanskje å gå i butikken for en person som ikke er i stand til, eller ikke orker, å gjøre det selv. Måke for naboen? Kanskje en besøksvenn? En i idrettslaget som alltid stiller opp? En mor eller far som er spesielt inkluderende overfor andre barn på skolen eller i barnehagen?

En som har gitt av seg selv, gjort hverdagen bedre for en eller flere andre, eller som på annet vis har bidratt til å spre glede og positivitet. Den du nominerer må naturlig nok ha tilknytning til Nordre Aker.

Se bildet større

Torstein, Maria og Martin i krikerommet på Grefsen, som innbyr til julestemingen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Konsert og 10.000 kroner

– Under konserten Vår Jul i Grefsen Kirke vil vinneren av Årets Ildsjel og Medmenneske i Nordre Aker bli trukket frem for sine gode gjerninger med å hjelpe og å se andre, sier redaktør i Nordre Aker Budstikke, Karl Andreas Kjelstrup.

Men det stopper ikke der. Storo Storsenter, ved senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, vil dele ut en sjekk på hele 10.000 kroner til Årets medmenneske i Nordre Aker. Pengene får vinneren gi videre til et lokalt, godt formål. Stort eller lite.

Ludo barnekor

– Vinneren får selvsagt også billetter til konserten. I tillegg til Martin, Torstein og jeg, skal også det lokale barnekoret Ludo bidra til konserten. Julen er jo også veldig mye barn og forventninger, sier Maria Arredondo, i kirketrappen, der hun sitter sammen med mannen Torstein og Martin.

Julestemning

De to førstnevnte har holdt juleskonserter sammen i syv år, mens Martin ble med for tre år siden.

– Det handler jo om å spre julens budskap. Og selvfølgelig blir det mange kjente og kjære sanger folk forbinder med julen, forteller de videre.

– Det er veldig mye bra å ta av, og vi har byttet ut mange sanger fra i fjor. I år med mest norske sanger. Men uansett, vi garanterer julestemning. Vi får i hvert fall selv julestemning hvert år idet turneen starter og sitter der på vei i bilen med mandarinene!

Uformelt

Konserten varer i rundt en og en halv time, og ingenting er i veien fot at publikum kan synge med.

– Vi involverer gjerne publikum i konsertene våre. Veldig gøy også med barnekorene, som er forskjellige etter hvor vi opptrer. Det er så moro å ha med barn, de er med på å skape en uformell og herlig stemning, sier Torstein.

Nashville

I tillegg til barnekor, har artistene også med seg en pianist og en fiolinist. Sistnevnte faktisk helt fra Nashville.

– Det er spennende, for han er mange av de norske julesangene helt nytt materiale. Det gleder vi oss til!

Se bildet større

Torstein, Maria og Martin. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tips oss om et medmenneske eller ildsjel som fortjener heder! Send oss en e-post til post@nab.no. Frist for nominering er 15. november.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse