– Kapasiteten er sprengt!

Ni år gamle Kristine viser hvordan det kan gjøres.

Søstrene Irene og Siri Aarset Johansen lever og ånder for Den Norske Ballettskolen. Nå har behovet meldt seg for større lokaler og økonomisk støtte.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

14 år gamle Adrian er med på breakdance-partiet på DNBS.

Se bildet større

Jentene på satsningspartiet har muligheten til å danse på Operaen i Ukraina. foto: Gerhard Omsted

GREFSEN: – Kapasiteten i de lokalene vi til daglig holder til i er sprengt, og skal vi opprettholde den profesjonelle kvaliteten vi alltid har hatt på treningen, trenger vi rett og slett mer plass, sier Irene.

Høyt nivå

Ballettskolen mottar per idag ingen støtte verken fra det offentlige eller det private. Søstrene ser for seg en samarbeidspartner som ser verdien av en ballettskole med høyt nivå og høye ambisjoner.

– Vi vil selvsagt vise utviklingen til ballettskolen frem ved ulike oppsetninger og med det gi dem muligheten til å følge elevene tett over tid. Det krever mye innsats og tid for å bli god i dette om man må tørre å satse. Per i dag har vi rundt 50 elever som alle trener mye og som virkelig satser på dansen, sier Irene.

– Stor ære

I april reiser en gruppe fra satsningspartiet innen klassisk ballett til Ukraina for å delta i den internasjonale barne-ballettfestivalen. I tillegg er det duket for dans på selveste operascenen.

– Det er en stor ære for oss å bli invitert dit ned og i tillegg bli invitert til å danse på en scene der kun de aller største får mulighet til å vise hva de kan. Gjennom den internasjonale barne-ballettfestivalen får våre elever mulighet til å bli kjent med andre ballettinteresserte barn og knytte vennskapsbånd på tvers av landegrensene, sier Irene.

«Waschera»

Ballettskolen har for tiden partier innenfor både klassisk ballett, moderne, hip hop, breakedance og nysirkus. Og elevene får stadig spennende oppdrag som dans på Spellemannpris-utdelingen og i programmet «Waschera» på TV 2.

– På mandag vil noen elever fra break-partiet opptre på «Waschera», så da oppfordrer vi selvsagt alle til å ta en titt, avslutter Irene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse