Kick-off i skolegården: Her skal de være en venn

Sjelden har det vært så fullt i Kjelsås skolegård. I tillegg til 800 elever, møtte veldig mange foreldre opp, for å støtte opp under skolens anti-mobbekampanje.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2015 kl 15:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

DANS: Fra tirsdag så blir det dans med Navid Rezvani, fra TV2 og Norske Talenter, som del av anti-mobbekampanjen som nå pågår ved Kjelsås skole. FOTO: PRIVAT/NAVID REZVANI

Se bildet større

FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KJELSÅS: - Vi vil ha en enda bedre skolehverdag for Kjelsåselevene, og ønsker en positiv og annerledes kampanje om en alvorlig problemstilling, som mobbing er, fortalte representant fra FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) i Skolemiljøutvalget, (SMU), Kristine Seel, til Nordre Aker Budstikke i forkant av kick-off for anti-mobbekampanjen.

Kjelsås Skolemiljøutvalg er et samarbeid mellom skoleadministrasjon, elevrådet, og foreldrene (Foreldrenes Arbeidsutvalg - FAU).

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Se bildet større

«Vær en venn»-kick off på Kjelsås skole 2. mars. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Smekkfull skolegård

Mandag 2. mars ble kampanjen sparket i gang med kick-off klokken 8.15 i skolegården. Ikke bare for elevene, men også med foreldre, lærere og rektor. Undertegnede kan ikke huske at skolegården noen gang har vært så full av små og store!

Les også: Frysja og kunstnerområdet - et formidabelt ikke-utnyttet potensiale!

Rektor ønsket velkommen, deretter ble det sang i skolegården. Kristine Seel i SMU fortalte om kampanjen, og Erle og Kristin fra syvende klasse holdt en fin appell om det å være en god venn. Så ble det tid for en liten fellesdans, ledet an av syvendeklasseelever.

– Flott av foreldrene

– Jeg er så imponert over oppmøtet her i dag. Helt fantastisk at også så mange foreldre møtte opp på kick off for kampanjen vår, sier en fornøyd Seel.

Les også: - Jeg har stått mye og ventet på trikken. På Storo, i regnvær.

Rektor Mette Rasmussen er også veldig glad for det store oppmøtet.

– Utrolig flott at også så mange foreldre tar seg tid til å stille her i skolegården klokken 8.15 en mandag morgen. Det er vi svært glade for, sier Rasmussen.

Se bildet større

FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Dans med Navid

Da er det hele i gang. Fra tirsdag skal den kjente dansere fra TV og Norske Talenter - Navid Rezvani, også delta i kampanjen - se sjetteklassingene danse her.

Les også: Livet har blitt rikere for Kjelsåsforfatteren

– Danseren Navid synes vi er et bra valg – også en som mange vet hvem er. En levende, engasjert og karismatisk person, som brenner for sitt arbeid med barn, skolen og ungdom gjennom dans med elevene, opplevelser og samtaler. Navid har stor tro på at vi kan være mer for hverandre og skape tro på oss selv gjennom følelsen av mestring og samhandling, fortalte Kristine Seel.

Kampanjen varer hele uken. Kommunikasjon og samhandling, gjennom kreativitet, bevegelse og koordinasjon er på agendaen. I tillegg var det ønske om en felles profil for å engasjere barn, lærere og foreldre i denne antimobbe-kampanjen.

Navid har også frontet lignende kampanjer ved andre skoler. Ifølge Seel, så er Navids opplegg på trappene til å bli en del av Den kulturelle skolesekken.

Foredrag

– Navid møter først elevene og blir kjent med miljøet her ved skolen, og bruker så erfaringen som utgangspunkt for foredraget han skal holde her ved Kjelsås skole. Da blir det mer personlig, gjenkjennelig og relevant for våre barns hverdag på skolen, ifølge Seel og SMU.

Det blir også engasjert egne foreldremøter i forbindelse med kampanjen, foreldremøter også med Navid Rezvani.

Hemmelig venn

Det blir mange ulike aktiviteter på skolen i løpet av uken. Blant annet skal elevene få hver sin «hemmelige venn» på tvers av klassene. I tillegg til fokus på «Hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre for andre her ved skolen?», fokus på å fange opp barn som kanskje går alene i friminuttene, invitere noen nye hjem til middag og andre inkluderende tanker og tiltak.

Elevene skal også si "hei" og hilse på hverandre, det blir diktkonkurranse og klassemøter hvor temaet nettopp er "vær en venn".

In this journey I have been knocked down many times, but each time I get up and keep pushing.
Navid Rezvani

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse