ANNONSE
Annonse

Kjelsås skole får hedersplassen på 17. mai

Får bære silkeflagget: Til venstre, elevrådsleder Erlend Homble, i midten rektor, Mette Rasmussen, og til høyre nestleder i elevårdet, Kaja Lund Næss. Elevrådsleder og nestleder får gå helt fremst med flagget. Foto: MINA HAUGLI

Hundreårsjubilanten går fremst i barnetoget på 17. mai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2017 kl 11:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det er i anledning skolens 100-årsjubileum Kjelsås får æren av å bære silkeflagget fremst i barnetoget. Rektor, Mette Rasmussen, forteller med iver og glede over æren de har fått.

– Det er mye heder og ære forbundet med det å gå først i toget. Det er kjempestas og blir en kjempeopplevelse! sier rektoren.

I fjor var det Tåsen skole som fikk denne æren.

Det er tre skoler som feirer jubileumsår i år. Kjelsås feirer 100 år, Klemetsrud feirer 150 år og Sørkedalen feirer 175 år, og det er disse tre som går som nummer en, to og tre i årets barnetog.

Kjelsås skoles musikkorps skal få spille aller først på Karl Johan 17. mai. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Les mer om rekkefølgen i barnetoget her!

Invitert til fest

Både Kjelsås og Klemetsrud skole er invitert til Rådhuset etter barnetoget, for fest og feiring i anledning deres jubileum.

– Der blir det servering av pølse, is, kake, brus og ballongslipp. Dessuten blir det velkomstord av ordfører Marianne Borgen, sier Rasmussen.

Rektoren forteller at det er mye spenning og glede knyttet til jubileumsåret og det å gå først i barnetoget.

– Foreldrene gleder seg stort over at barna skal gå først i toget, og ikke minst barna. Dette blir også første, og eneste gang for meg, og jeg gleder meg til å kunne samles på en sånn dag og feire friheten og gleden, sier Rasmussen.

LES OGSÅ: Her er 17. mai-programmet for alle skolene i Nordre Aker!

Egen jubileumsblogg

Etter feiring på Rådhuset blir barna hentet av foreldrene. Deretter fortsetter 17. mai-feiringen på Kjelsås skole fra klokken 12 til 16, med servering, boder og taler.

– Klokken 14 taler Jonas Gahr Støre, også blir det elevinnslag. Alt som skjer på skolen, er i regi av FAU, forteller rektoren.

FAU ved skolen har også i anledning jubileumsåret laget en egen jubileumsblogg, hvor blant annet tidligere elver ved skolen har skrevet innlegg.

Kjelsåsfanen: Bilde er fra 17. mai 2016, og viser Kjelsåsfanen i front. Fanen vil også være i front av barnetoget, sammen med det norske silkeflagget, en gave fra kaptein Petter Haraldsen, som hvert år bæres først i 17. mai-toget i Oslo. Foto: PRIVAT

Opptatt av sikkerhet

Rektoren forteller at hun ikke har ønsket å fokusere på terror og frykt for terror på denne dagen.

– Det er en del av verden vi lever i, og jeg ønsker ikke at man skal la seg styre av frykt på noen som helst arenaer. Det blir foreldrenes valg, om de ikke ønsker at barna deres skal delta, sier hun.

Videre forteller hun at hun selvfølgelig er opptatt av sikkerhet og at alle skal være trygge.

– Vi har tatt risikovurderinger, og man har i år snakket ekstra mye om sikkerhet. Hva vi må være bevisste på og hva vi skal gjøre ved evakuering. Både Utdanningsetaten og politiet har i år hatt ekstra fokus på sikkerhet, avslutter hun.

LES OGSÅ: Vi lager fest-album. Send oss dine 17.mai-blinkskudd!

Rekordhøy deltakelse

Ifølge Utdanningsetaten har ingen skoler meldt seg av barnetoget grunnet sikkerhetsårsaker, men det er i stedet rekordhøy deltakelse.

– I år er 123 skoler påmeldt, og det er ny rekord, ifølge Trine Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten.

Hun forteller videre at det ikke har blitt igangsatt noen nye tiltak i år.

– Nei, i 2016 ble det utarbeidet en beredskapsinstruks for barnetoget, og denne følger vi også i år. Det er ikke gjort noen endringer av betydning i den i år, avslutter hun.

LES OGSÅ:

Unni søker "man babes"!

Kjøper Frysja-tomt for 350 millioner til skoleformål

Tåsenutbyggingen Plan- og bygningsetaten sier ja til!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse