Klar, ferdig..!

Fire av de ti fra Tåsen 4H som stiller på startstreken; Gunnar Nystad (8) (bak, fra venstre), Johannes Fiskaa Grannes (8), Magnus Berard Andersen (8) og Konrad Haga (8). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Søndag setter disse og hundre andre olabildoninger nedover Langmyrgrenda i det som kan bli tidenes største Nordberg Grand Prix.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2009 kl 10:20

NORDBERG/TÅSEN: Arrangørene av helgens fartseldorado er nå mer enn klare til å sparke i gang det niende Nordberg Grand Prix i rekken. "Sjef og Formann" for løpet, Thor Bendik Weider oppfordrer folk til å stille med det de har. Påmeldingen har allerede vært åpen på www.nordberggrandprix. com en god stund, men helt frem til kl. 11.00 på løpsdagen kan man melde seg på.

Ambisjonen om 100 deltakende kjøretøyer ved tiårsjubileet neste år, ser nemlig ut til bli nådd allerede i år.

- Vi håper det. I fjor var det like under 100 startende olabiler, sier Weider, og forteller at de venter 250 deltakende barn. - Det er gjerne to og tre og fire barn i hver bil. Men også foreldre kan delta. I "idiotklassen" er det fellesstart for gale voksne uten hemninger.

Speaker Viksmo Slettan

Den faste speakeren Kjetil Ørbeck har i år måtte melde avbud, men rollen skal kyndig fylles av Kjelsås-patriot Olav Viksmo Slettan, kjent fra NRK.

- Og så jobber vi med å få med Pål Anders Ullevålseter i år også, sier Weider.

Både Trygg Trafikk og Biltilsynet er på plass for å kontrollere at alle startende biler er i forskriftsmessig stand.

Weider oppfordrer publikum til å møte opp i god tid, og senest klokken 12.00.

- Da blir det prøvekjøring og utstilling av alle bilene, slik at publikum kan beskue alt fra de enkleste til de mest avanserte olabilene de kan tenke seg. Deretter blir det to-tre timer med fartsfest og moro, sier Weider.

Korsvoll skolekorps spiller, det blir kafé og selvfølgelig premieutdelinger.

4H gleder seg

På Bakkehaugen legger gjengen fra Tåsen 4H siste hånd på olabilene "The King of Speed" og "Team Dragehode". Et par hjuloppheng må strammes, og styremekanismen stilles inn, så er de klare til dyst.

- Det har vært veldig gøy å sage og hamre og bygge bilene, sier Konrad (8), som er én av ti medlemmer av 4H-klubben som startet opp på Tåsen i februar.

4H drives etter medlemsdemokratiprinsippet, hvilket betyr at medlemmene selv bestemmer hva de skal gjøre, med veiledning fra foreldreledere. Nicolay Berard-Andersen er en av disse fedrene, som sammen med 8-åringene har tegnet skisser og samlet materialer på gjenbruksstasjonen på Grefsen.

På søndag har de med seg prosjektleder for "4H i byen", Marianne Tilden, som vil stå på stand i målområdet og informere om organisasjonens arbeid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon