Klar, ferdig..!

Fire av de ti fra Tåsen 4H som stiller på startstreken; Gunnar Nystad (8) (bak, fra venstre), Johannes Fiskaa Grannes (8), Magnus Berard Andersen (8) og Konrad Haga (8). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Søndag setter disse og hundre andre olabildoninger nedover Langmyrgrenda i det som kan bli tidenes største Nordberg Grand Prix.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2009 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fire av de ti fra Tåsen 4H som stiller på startstreken; Gunnar Nystad (8) (bak, fra venstre), Johannes Fiskaa Grannes (8), Magnus Berard Andersen (8) og Konrad Haga (8). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

NORDBERG/TÅSEN: Arrangørene av helgens fartseldorado er nå mer enn klare til å sparke i gang det niende Nordberg Grand Prix i rekken. "Sjef og Formann" for løpet, Thor Bendik Weider oppfordrer folk til å stille med det de har. Påmeldingen har allerede vært åpen på www.nordberggrandprix. com en god stund, men helt frem til kl. 11.00 på løpsdagen kan man melde seg på.

Ambisjonen om 100 deltakende kjøretøyer ved tiårsjubileet neste år, ser nemlig ut til bli nådd allerede i år.

- Vi håper det. I fjor var det like under 100 startende olabiler, sier Weider, og forteller at de venter 250 deltakende barn. - Det er gjerne to og tre og fire barn i hver bil. Men også foreldre kan delta. I "idiotklassen" er det fellesstart for gale voksne uten hemninger.

Speaker Viksmo Slettan

Den faste speakeren Kjetil Ørbeck har i år måtte melde avbud, men rollen skal kyndig fylles av Kjelsås-patriot Olav Viksmo Slettan, kjent fra NRK.

- Og så jobber vi med å få med Pål Anders Ullevålseter i år også, sier Weider.

Både Trygg Trafikk og Biltilsynet er på plass for å kontrollere at alle startende biler er i forskriftsmessig stand.

Weider oppfordrer publikum til å møte opp i god tid, og senest klokken 12.00.

- Da blir det prøvekjøring og utstilling av alle bilene, slik at publikum kan beskue alt fra de enkleste til de mest avanserte olabilene de kan tenke seg. Deretter blir det to-tre timer med fartsfest og moro, sier Weider.

Korsvoll skolekorps spiller, det blir kafé og selvfølgelig premieutdelinger.

4H gleder seg

På Bakkehaugen legger gjengen fra Tåsen 4H siste hånd på olabilene "The King of Speed" og "Team Dragehode". Et par hjuloppheng må strammes, og styremekanismen stilles inn, så er de klare til dyst.

- Det har vært veldig gøy å sage og hamre og bygge bilene, sier Konrad (8), som er én av ti medlemmer av 4H-klubben som startet opp på Tåsen i februar.

4H drives etter medlemsdemokratiprinsippet, hvilket betyr at medlemmene selv bestemmer hva de skal gjøre, med veiledning fra foreldreledere. Nicolay Berard-Andersen er en av disse fedrene, som sammen med 8-åringene har tegnet skisser og samlet materialer på gjenbruksstasjonen på Grefsen.

På søndag har de med seg prosjektleder for "4H i byen", Marianne Tilden, som vil stå på stand i målområdet og informere om organisasjonens arbeid.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse