ANNONSE
Annonse

Klar for audition?

Ballettdanser? 18. januar er det ny audition. Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

18. januar arrangerer ballettskolen audition, og du er herved invitert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2016 kl 14:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER/OSLO:Den Norske Ballettskole har mye spennende på agendaen kommende sesong, både av nyheter for de aller minste og utenlandsreiser for de mest drevne! Vekselvirkningen mellom de små og de eldste, bredde og elite er svært viktig, sier daglig leder Irene Jansson.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Audition

Det er først og fremst audition i klassisk ballett som starter sesongen ved ballettskolen (DNBS), for opptak til satsningspartiene nivå 0,1, 2, 3 og preprofesjonelt nivå. I tillegg er det opptak til DNBS Masterclass nivå for fulltidstrening innen klassisk ballett.

– Neste audition er 18. januar, oppfordrer Jansson.

– Utvalgte elever som trener på elitenivået får være med til ballettkonkurranse i Perm, Russland, i april. Dette er en av verdens mest prestisjetunge ballettkonkurranser. Kun en norsk danser - en DNBS-elev - har deltatt tidligere, og kvalifiserte seg da til semifinalen. Og det resultatet synes vi er helt fantastisk å kunne vise til, ifølge Jansson.

STEM NÅ! Her er finalistene til Årets Navn i Nordre Aker! Les mer og stem her!

Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

Internasjonalt

Hun legger til at etter den gode erfaringen med miljøet i Perm, både fra sist konkurranse og også ved at en DNBS elev gitt rett ut i jobb etter å ha studert ved diplomstudiet på ballettakademiet i Perm, så gleder DNBS seg til å ta turen på nytt.

– Det er utrolig gøy å se det høye nivået og kjenne et yrende stort og internasjonalt ballettmiljø så tett innpå seg som de norske talentene får oppleve der. Og det er spennende for Norge at det er norske elever og dansere som får delta.

En av elevene som skal delta på ballettkonkurranse i Perm er Kristine Moe, masterclasselev ved DNBS. Hun har Nordre Aker Budstikke skrevet om tidligere. Kristine hoppet av videregående skole, for å på fulltid konsentrere seg om ballettutdanningen.

Kristine skal også representere Norge i den nordiske og baltiske ballettkonkuransen i Falun, Sverige, i mars.

Ikke audition for disse små, men gøy med ballett. Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

Fra 2-3-årsalderen

Det er mye å velge mellom utover klassisk ballett. For eksempel moderne ballett, breakdance, funkjazz, musikal. Ballettskolen har også tilbud til de helt ned i to- og treårsalderen.

– Jeg fikk selv starte veldig tidlig, det er viktig å la de små få slippe til, ifølge Jansson.

Til sommeren skal det hele vises frem, i forestillinger.

– Det er alltid så morsomt å se hvordan elevene viser oss hva de har av talent og spirit, iblant er det så rask utvikling at vi knapt henger med i svingene, smiler Irene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse