ANNONSE
Annonse

Klare for en «saklig» verdenspremiere på Blindern

Blindern vgs. sparker mot dømmende medier i sin nye revy.

Jakob Schram, Cecilie Voje Heieren, Syver Hagen Kennedy og Torjus Tenge. Foto: Foto: Fagerbergrevyen 2015

Det er to stolte revytradisjoner som smelter sammen på nye Blindern vgs. torsdag kveld, når den helt ferske FagerBergrevyen tar et oppgjør med medienes forhåndsdømming.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 14:11

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN/ULLEVÅL: Det er klart det måtte bli skolerevy da to gamle og ærverdige osloskoler, Fagerborg og Berg, smeltet sammen til nye Blindern videregående skole i fjor høst.

Rektor la kanskje lista da han på første skoledag fikk med lærerne i en ellevill dansoppvisning for de nye elevene? (Sjekk videoen i denne linken!)

- Mange var skeptiske

Fagerborgrevyen hadde premiere i 1922, mens Bergrevyen kom i 1980, i følge Wikipedia. I 2015 er det tidenes første FagerBergrevy som kan ønske publikum velkommen.

Kanskje du stusser over navnet. Men begrepet «Blindernrevyen» er allerede «tatt» av skolens nabo,  universitet.

- Vi syntes FagerBergrevyen var et morsomt navn, sier revysjef Torjus Tenge, tidligere Fagerborg-elev, om referansen til de historieske revyene.

- Det blir veldig spennende, og det har vært gøy å få være med å styre det. Mange var skeptiske i starten, da de to skolene og revytradisjonene ble slått sammen. Men nå er det ikke noe skille mellom «tidligere Fagerborg» og «tidligere Berg» lenger. Vi har klart å skape en ny gjeng med sterk tilknytning, sier Tenge.

Han gir revyarbeidet mye av æren for at de to elevgruppene så raskt har skapt en felles identitet på den nye skolen.

Media er skurken

«Saklig» er tittelen på tidendes første FagerBergrevy.

- Den handler om hvordan vi som bor i Norge er stolte av friheten og ytringsfriheten vår. Men egentlig er det ingen som tør å si hva de mener i frykt for å bli dømt, eller stempla, av mediene, forklarer revysjefen.

Oppsetningen er altså et stikk til mediene, innrømmer Tenge.

- Det er mediene som er skurken i revyen, ja, sier han.

Skiller seg ut med én historie

I følge revysjefen skiller FagerBergreyen 2015 seg fra årets øvrige skolerevyer, med en historie som er annerledes.

- I større grad enn revyene som har enkeltstående sketsjer, har vi en historie der vi følger det gode i kampen mot det onde. Våre karakterer er personer som tidligere er umyndiggjort av mediene; blant annet en som har blitt kalt rasist, en kvinnehater og en dyreverner. Alle fremstilt som stereotyper som er dømt av mediene, sier Tenge.

Tips Nordre Aker Budstikke!

Har et budskap

Han mener «Saklig» er en smart revy, med et budskap som er pakket inn i humor. Flere av årets skolerevyer tar et oppgjør med forhåndsdømming og forventningspress. Dette kan være starten på en trend der skolerevyene vil mer enn bare å underholde.

- Det er helt klart en endring, der temaene blir mer alvorlige, og det ligger et budskap bak. For oss er det ikke snakk om en politisk markering, men vi vil sette søkelyset på utfordringer i samfunnet.

Dagen før premieren kan Tenge fortelle om nerver både i staben og blant skuespillerne.

- Men det er jo helt naturlig og sånn det skal være. Vi gleder oss til å vise fram hva vi har laget, og føler virkelig at dette er vår revy.

FagerBergrevyen har premiere torsdag 8. januar på Blindern videregående skole, og spiller frem til 17. januar. Billettebestilling og tidspunkter finnes på revyens hjemmesider.

Les anmeldelse av Lambertseterrevyen «Stempla» hos Nordstrands Blad!

...OG SLIK GIKK DET: LES NORDRE AKER BUDSTIKKES ANMELDELSE AV FAGERBERGREVYEN!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I januar 2015 ble Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes nye, gratis nyhetsbrev! Leser du på mobil? Send en e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse