ANNONSE
Annonse

Klare for skandinavisk finale i verdens største kunnskapsturnering for barn og unge

Vinnerlaget i First Lego Leagues Oslo-finale, Technofreaks fra Nesodden, på Universitetet i Oslo lørdag. Foto: SIRI VEILA

Lørdag kapret laget Technofreaks plass i den skandinaviske finalen i First Lego League 2016 etter en intens finale på Universitetet i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2016 kl 15:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN: Regionale turneringer har i år blitt arrangert i 22 norske byer, der over 4500 barn fordelt på over 330 lag har kjempet om den ettertraktede finalebilletten. Turneringen har som formål å vekke interessen for teknologi, forskning og realfag.

Universitetet i Oslo

Lørdag 12. november ble det arrangert femten regionale finaler i First Lego League (FLL) rundt i forskjellige norske byer.

Oslo-finalen fant sted på på Universitetet i Oslo, på Institutt for informatikk i Gaustadbekkdalen.

Lagene konkurrerte om seier innen ulike kategorier som teknologi, samarbeid, forskning og markedsføring. I tillegg ble den høytstående robotkonkurransen arrangert til stor entusiasme fra de fremmøtte – her kjørte lagene en egenbygget Lego-robot gjennom en hinderløype på kortest mulig tid.

Etter lørdagens intensive finalerunder var det tilslutt Technofreaks som gikk av med seieren og ble kåret til FIRST LEGO League Champions. Laget utmerket seg i flere kategorier og kapret blant annet førsteplassen i Markedsføringsprisen.

Andre lag som utmerket seg i regionen var Haugenstua 2 og Huseby skole som ble tildelt henholdsvis Forskningsprisen og Robotkonkurransen.

Technofreaks, som består av tolv jenter og ti gutter, er dermed et av 22 lag som skal representere Norge i den skandinaviske finalen som avholdes lørdag 3. desember i Bodø.

Vinnerlaget Technofreaks. Foto: SIRI VEILA

Praktisk læring i sentrum

First Lego League er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram Morgendagens Helter. Målet er å skape en arena hvor barn og unge kan få utfolde seg i teknologiens verden, utvikle gode samarbeidsevner og ha det gøy med praktisk læring i realfag som matematikk og naturfag.

LES OGSÅ: Morgendagens helter stiller ut fremtidsoppfinnelser fra norske barn og ungdommer på Teknisk museum

– Formålet med First Lego League er å gi barn og unge gode lære- og mestringsopplevelser gjennom lek tilknyttet forskning, realfag og teknologi. Ved å vekke nysgjerrigheten allerede i ung alder håper vi å sikre noen av morgendagens teknologer. I dag har vi sett mange av våre morgendagens helter her i Oslo, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil, i en pressemelding.

Lokale støttespillere for finalen i Oslo var Statnett, UiO ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet, Outland, Rema 1000, Mirmo Consulting, Tekna og First Lego League.

Disse 15 områdene i Norge arrangerte regionale finaler lørdag 12. november: Agder, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Haugesund, Kirkenes, Kongsberg, Oslo, Salten, Sarpsborg, Skien, Sogn og Fjordane, Tromsø og Trondheim. Alta arrangerte regional finale 9. november.

Årets tema var Animal Allies, som handler om samspillet mellom dyr og mennesker, og hvordan vi kan skape en bedre hverdag for fellesskapet i hverdag i fremtiden.

Her er vinnerne etter Oslo-finalen:

  • FIRST LEGO League Champions prisen (Videre til skandinavisk finale): Technofreaks (Nesoddtangen skole)
  • Robotkonkurranse 1. plass: Huseby skole
  • Robotkonkurranse 2. plass: Bærum Montesorri (Bærum Montessoriskole)
  • Forskningprisen: Haugenstua 2 (Haugenstua skole)
  • Markedsføringsprisen: Technofreaks (Nesoddtangen skole)

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse