Klart for friluftsliv

Her gjelder det å ha spart opp nok energi.

Førstkommende søndag går startskuddet for nok en uke i friluftslivets tegn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2008 kl 10:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Friluftslivets uke har blitt svært populært.

Se bildet større

Mellom øktene er det duket for en liten matpause.

Se bildet større

Det blir en uke fylt med aktiviteter ved Sognsvann. Foto: Friluftslivets fellesorganisasjon

SOGNSVANN: Ni tusen friluftsglade barn, mødre, fedre, besteforeldre, tanter og onkler besøkte friluftslivsorganisasjonenes leir i fjor. Også i år er det ventet et yrende naturliv på idylliske Sognsvann.

Noe for enhverDen populære friluftsdagen rommer som vanlig aktiviteter med fart og spenning, og fotomotivene er mange: fornøyde og forventningsfulle barn, som svever i speidernes hjemmelagde karusell, padler, fisker, rappellerer, klatrer, løper orientering, hopper i høyet, vandrer på natursti eller drar på flåtetur til en liten øy med overraskelser. Speiderne inviterer barn til overnatting i lavvo med leirbål fra lørdag 6. (fra kl. 17.00) til søndag 7. september.

Aktivt liv – Forskningen viser at det er viktig å ta med barna ut i naturen så tidlig som mulig. Den understreker også betydningen av foreldrenes overlevering av interessen for og ferdigheter i naturen, påpeker generalsekretær Harald Tronvik i Friluftslivets fellesorganisasjon.

Snu tendensen

Men Tronvik er bekymret for tendenser i tiden som viser at ungdommen forlater naturen som aktivitetsområde.

– Vi ønsker å snu denne tendensen med et aktivt motiverings- og stimuleringsarbeid. Friluftslivets uke på Sognsvann er en fin anledning til å vise alt det spennende man kan gjøre sammen i det enkle og tradisjonsrike norske friluftslivet, sier Tronvik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse