Kleskoderos fra "Guns N`-Slash"

Philip Obvskovic (fra venstre), Ibrahim Barry, Peter Jensen, Alexandra Brandt og Suzanne Sopi fra Engebråten skole opplever ikke noe merkepress når de skal shoppe klær. Foto: Anders Jørstad

Ikke bare medelever roser Engebråten-rockeren Philips særegne rockestil, sist uke var det selveste gitarikonet "Slash" fra Guns N`Roses som sto for rosen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Dongeristil, bagstil og 80-tallspreget rockestil, er det som danner kleskodene til Engebråten-elevene Ibrahim Barry (14), Philip Obvskovic (15), Peter Jensen (14), Alexandra Brandt (14) og Suzanne Sopi (14).

Mens venninneparet Alexandra og Suzanne med sine lette joggeklær kjører en kjent bagstil, skiller nok rockeartisten Philip seg litt mer ut med sin sorte dongeri, sko, caps og skinnjakke.

Og under Slashs norgesbesøk sist uke, var Philip så heldig å få møte den tidligere Guns N`Roses-gitaristen.

– Han mente det var kule klær og sa at han var glad for at det ikke bare var han selv som valgte en rocket klesstil, sier Philip.

Også tilbakemeldingene fra medelevene på Engebråten er positive, og han får ros fordi han tør å skille seg ut.

"Pengebråten"

Slik som på alle skoler ellers, finnes det også en merkeklærelite på Engebråten. Alexandra og Suzanne kaller det "Pengebråten" når alt skal bære navn som "Ugg", "Diesel", "Fjellreven" og "Vans".

– Ta for eksempel en grå joggebukse. En slik kan kjøpes billig for en hundrelapp på Hennes & Mauritz, men en helt likedan joggebukse fra "Champion" kan koste flere hundre kroner, sier Alexandra.

Og verken hun eller Suzanne vil si seg enig med Peter og hans påstand om at merkeklær holder høyere kvalitet.

Philip og Ibrahim mener at man kan finne rimelige alternativer når man skal pynte seg til fest, deriblant på Dressmann.

Selv om enkelte magasiner inneholder mye reklame for merkeprodukter, mener ingen av elevene at de er utsatt for noe sterkt merkepress av den grunn.

"Ut og in"

"Gassing" av buksen (det å strekke den unormalt høyt over midja) er en antydning til trend som verken guttene eller jentene synes noe om. Og Ibrahim har en morsom oppfatning av hvordan motstykket "sagging" ble en trend.

– Det begynte med fengselsfanger som ikke hadde belte til buksene sine, slik at de ble hengende på baken, forklarer han.

I likhet med Philip bærer også Ibrahim et bandanaskjerf om halsen. I tillegg til at skjerfet beskytter mot det kalde været, kan det også matche klærne man har på seg, mener Ibrahim.

På hodet mener Alexandra og Suzanne at blondt hår er på vei ut for mørkt hår. Philip derimot, er av den oppfatning at enkelte på skolen skifter hårstil oftere enn David Beckham.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse