Klikk deg inn

Prosjektleder Solgunn Ø. Matre mener det er behov for et nettsted for foreldre og faddere. Foto: Elisabeth Wang

Barnogtro.no er navnet på et nytt nettbasert prosjekt undertegnet Nordberg og Maridalen menig- heter. Det skal for- enkle trosopplæringen for foreldre og faddere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Prosjektleder Solgunn Ø. Matre mener det er behov for et nettsted for foreldre og faddere. Foto: Elisabeth Wang

Nordberg: - Dette prosjektet er en del av Trosopplæringsreformen i kirken og vårt prosjekt er altså nettbasert. Målgruppen for Barnogtro.no er foreldre og faddere til barn i alderen 0-7 år. Nettstedet er foreløpig for Nordberg og Maridalen menigheter, men vil fra neste år også omfatte flere menigheter i Den Norske Kirke, forteller prosjektleder Solgunn Ø. Matre.

Følge kirkeåret

Hun mener det er viktig at når et barn er døpt skal det også ha rett til å vite hva denne dåpen innebærer.

- Det er viktig at barnets nærmeste har et sted hvor de kan få den informasjonen de trenger og hvor det er lett å finne frem. Her kan de i tillegg hente morsomme tips på hvordan de kan legge opp trosopplæringen, forteller hun.

Man får mulighet til å følge kirkeåret, ta del i interaktiv kommunikasjon og legge til ulike elementer på "min minnebok på nett"

- Minneboken skal være et varig minne med familietreet, datoer, ulike opplysninger, bilder og hilsninger til barnet. Det blir en slags dåpsbok i nettform hvor alt som er vesentlig er samlet, sier Matre.

Prøves ut

Mellom 17. og 19. september vil nettstedet testes ut og da er det fritt frem for foreldre og faddere som ønsker å prøve seg. Da vil man også få mulighet til å se hva som fungerer optimalt og hva som ikke fungerer så godt.

- Jeg ser for meg et knippe av tips og ideer til hvordan man kan snakke med barn om tro, abonnement for faddere på årlig sms en uke før dåpsdagen til barnet, erfaringsutveksling i diskusjonsforum, gavetips om bøker, spill, musikk, og noen enkle nettspill for barn. Jeg mener at dette er noe det er behov for, og som vil benyttes av de som er tilknyttet menighetene, sier hun og legger til;

- I dagens samfunn og i møte med andre religioner er det viktig å vite hva en selv tror på. Og ettersom kristendomsopplæringen faller mer og mer ut av skolen er det viktig at det finnes et fora hvor man kan få de opplysningene man trenger, understreker Matre.

Barnogtro.no lanseres 1. oktober.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse