Kongen kommer ikke, men det gjør en annen bilglad mann

I fjor var Mats Møller Dæhlie med i kjenidsklassen. I år kommer samferdselsministeren til Nordberg Grand Prix. FOTO: IRJA LINNERUD

– Neste år er vi HELT sikre på at kongen kommer, sier Nordberg Grand Prix-gründer'n. Søndag 22. mai er det klart for folkefest i Langmyrgrenda!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.05.2016 kl 23:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Faktaboks Nordberg Grand Prix

Om Nordberg Grand Prix 2016

NGP om seg selv:

«For 16. gang inviterer vi til olabilløp i Langmyrgrenda. Dette er ikke et "ganske vanlig olabilløp". Neida, hvert år deltar over 100 olabiler og over 200 barn. Vi har aldri hørt om noe lignende. Noen biler er geniale i sin enkelhet, mens andre er overdådige i sin kreativitet og morsomme påfunn. Noen har kledd seg ut, mens andre er mer opptatt av at outfiten skal gi minst mulig luftmotstand. Noen kjører fryktelig fort, mens andre satser på sjarm og underholdning. Noen kjører alene, noen kjører flere sammen, mens noen har mor eller far halsende etter for å bremse på farten.

Vi vet at det finnes olabilløp som ikke overfører løpet på storskjerm på taket av en trailer. Det gjelder ikke Nordberg Grand Prix. Vi overfører sågar løpet direkte til alle løperne som står i kø ved start. Alt filmet fra minst tre kameraer. Hele løpet kommenteres av vår eminenete speaker og formidles via 14 høyttalere langs trasseen. Bevertning i to cafeer og premie til alle.

Vi har heldigvis flere gode sponsorer, derfor er det gratis å delta.

For påmelding til olabilløpet 2016 trykk her»

NORDBERG: For å kaste glans kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), sammen med sine to barn.

OPPDATERT: Les om Nordberg Grand Prix 2016 og se bilder av alle deltakende biler!

Statsråden er lidenskapelig opptatt av biler, og vil sannsynligvis storkose seg på det som trolig er Norges største Olabilløp.

Se bildet større

Samferdselsministeren er en bilglad mann. Søndag kommer Ketil Solvik-Olsen til Langmyrgrenda for å kaste glans over Nordberg Grand Prix. FOTO: OLAV HEGGØ/FOTOVISJON

«Olabiler og nedoverbakker er lovet en sentral plass i neste Nasjonal Transportplan» røper etter sigende ministeren overfor Nordberg Grand Prix' egne nettsider.

Det som i alle fall er sikkert er at Solvik-Olsen liker biler av det små slaget. På statsrådskontoret sitt har han over 100 modellbiler.

– Interessen for bil har alltid vært der. Jeg fikk det nærmest inn med morsmelka. Oppvokst på en bensinstasjon på Bryne som jeg er. Familiegreie med en far bak disken og en onkel i smøregrava, har han sagt om bilinteressen i et Side3-intervju for noen år siden.

Kjendispekket

Se bildet større

Pål Anders Ullevålseter, Sissel Berdal Haga og Olav Thon koste seg på Nordberg Grand Prix for tre år siden. FOTO: MARTE MARIE FRISELL

Hvert år strømmer kjendisene til Nordberg Grand Prix (NGP), som i år arrangeres for 16. gang. I fjor var det kjendisrace med fotballproffene som har tråkket sine barnesko i nabolaget, Mats Møller Dæhlie og Carloline Graham Hansen, og popsanger Chris Medina. Tidligere har nabo og daværende statsminister Jens Stoltenberg vært tilstede.

Pål Anders Ullevålseter og Olav Thon er nærmest som faste deltakere å regne, og har hver sin del av traseen oppkalt etter seg: Thonkleiva og Pål Anderssletta.

Håpet er at de to kommer også i år, opplyser Gründer'n Lasse Berg.

HER KAN DU SE MASSE BILDER FRA NORDBERG GRAND PRIX 2015!

Lokalinitiativ

Se bildet større

Bilene deles i inn Formel 1-, Formel 2- og Formel 3-klassen («Idiotklassen»). Formel 1 er den raskeste og starter høyest i traseen. Formel 2 starter med lavere fart. Formel 3 starter som A. Individuell start med ca. 15 sekunders mellomrom mellom hver bil i Formel 1 og 2. I Formel 3 er det fellesstart. (Fra nordberggrandprix.com)

Sammen med en gjeng fedre står han bak det som har blitt en årlig folkefest på Nordberg.

– Vi er elleve fedre som er ansvarlige for hele denne folkefesten. Vi ordner blant annet med lydutstyr, kameraer, og også med medisinsk personell tilstede, i tilfelle noen skulle gå galt. Vi gjør alt vi kan for å få denne dagen så bra som mulig, sa formann Thor Bendik Weider, til Nordre Aker Budstikke i fjor.

I 2016 følger traseen og arrangementet for øvrig samme oppskrift som tidligere.

– Påmeldingsfristen går ikke ut før dagen før løpet, og vi vet av erfaring at mange melder seg på i siste liten. I fjor var det 111 biler! Jeg tror nok ikke vi slår den rekorden, men mange blir det, sier Berg.

200 barn er ventet å delta i Formel 1 og 2. I tillegg kommer Formel 3, «den legendariske idiot-klassen for foresatte, foreldre, besteforeldre, og onkler og tanter».

Se bildet større

Caroline Graham Hansen var raskest i kjendisracet i 2015. FOTO: IRJA LINNERUD

Kanskje kommer kongen

Hvert år er selveste Kong Harald, mannen som disponerer en bilpark med registreringsnummer A, invitert til å overvære løpet på Nordberg. 2016 er heller ikke noe unntak.

– Joda, Kongen er invitert også i år. Han måtte dessverre si nei takk, men neste år er vi HELT sikre på at han kommer, sier Lasse Berg.

Samferdselsministeren svarte derimot ja veldig fort. Og kongelige biler er han faktisk ikke helt ukjent med. Faren hans kjøpte nemlig kong Olavs gamle Dodge LeBaron, da Solvik-Olsen var barn, har han fortalt i et intervju.

– Vi vet jo at han er bilinteressert. Han har med seg begge barna sine, som vi håper stiller i løpet. De får låne olabil av oss. Fryktelig morsomt blir det også om vi får Solvik-Olsen til å stille i idiotklassen til slutt, sier Berg.

OPPDATERT: Les om Nordberg Grand Prix 2016 og se bilder av alle deltakende biler!

SE FLERE SPESIELLE BILER:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse