ANNONSE
Annonse

Kor for ungdom, men ikke klassisk og gospel

VoxVocal, nytt ungdomskor starter opp 8. september. Et kor for rytmisk poplærmusikk. Foto: PRIVAT

Ungdom som har lyst til å synge i kor, men helst ikke klassisk eller gospel, har få alternativer. Nå starter Marianne Skui opp kor for ungdom og unge voksne, med rytmisk musikk. Det er mer sjeldent enn man kanskje skulle tro.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2016 kl 15:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Det er nemlig få tilbud til ungdom som vil synge populærmusikk.

For ungdom som vil synge

Men at det er et behov trenger man kanskje ikke se lenger enn til Idol og tilsvarende musikktalent-konsepter på TV.

LES OGSÅ: August i Idol – nå satser han mot Brasil

– Det er et uttalt ønske fra ungdom, sier Marianne Skui.

I våres testet hun ut konseptet og fikk god respons. Det finnes ikke mange muligheter for dem som vil synge rytmisk musikk: pop, jazz soul og funk.

– Det vil si alt som ikke er klassisk, sier Skui, som blir dirigent for koret.

Coldplay og Adele

Hun mener mange ungdommer «sitter hjemme» og synger.

– Dette er en mulighet for dem både til å utvikle stemmen, oppleve gleden av å synge musikk de liker sammen med andre ungdommer – og å være med på en ungdomsaktivitet som er moro!

Hun trekker frem musikk av artister som Ine Hoem, Jonas Alaska, Snow Patrol, Imagine Dragons, Sting, Stevie Wonder, Coldplay, Adele, Lordi som eksempler på hva korets repertoar vil bestå av.

LES OGSÅ: Skal dele ut talentpris: 20.000 kroner til musikalsk talent i Nordre Aker – nominer kandidater nå!

Stadig mer rytmisk musikk i kor

Skui har ledet korgrupper i mange år, innenfor flere sjangere. Hun har også bakgrunn som musikkpedagog, klassisk fløytist, og startet i sin tid Barnekulturdagene på Nordberg.

– De siste årene har det vært mer og mer rytmisk musikk for meg. Nå er jeg også igang på Musikkonservatoriet i Ålborg (Royal Academy of Music) i nettopp rytmisk direksjon og vokalgruppeledelse, sier Skui.

Hun forteller at rytmisk musikk, for kor, har fått stadig større fotfeste i flere europeiske musikkmiljøer, og Danmark er langt framme. Nå har altså ungdom i Oslo, og Nordre Aker spesielt, en glimrende mulighet til å prøve seg, frister Skui.

Torsdager på Bakkehaugen

Koret VoxVocal starter opp torsdag 8. september, og vil ha øvelser torsdager klokken 18 til 20 i Bakkehaugen kirke. Skui pongeterer at koret ikke har religiøs tilknytning.

– Unge som vil synge rytmisk musikk har så langt kun hatt tilbud gjennom gospel-, tensing- og tweensing-kor. VoxVocal blir noe helt annet, med sangene ungdom selv hører på.

Korets målgruppe er ungdom fra 15 år og opp i 20-årene, og påmelding og spørsmål kan rettes til VoxVocal8@gmail.com eller til dirigent Marianne Skui på telefon 47 41 35 34.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse