– Kor i skuddet!

Inger Lise Rypdal og Knut Anders Sørum ble med på avslutningsfesten for gospelkoret Rain. Til høsten lover arrangørene ny gospelbølge på Nordberg. Foto: Anders Jørstad

Inger Lise Rypdal og Knut Anders Sørum fylte Nordberg kirke med stemningsfull gospel sist søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2009 kl 15:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Det var i forbindelse med avslutningen av gospelprosjektet «Rain» i regi av Martin Alfsen fra Rønningen Folkehøgskole, at de to celebre artistene stilte som solister i en nærmest fullsatt kirke sist søndagskveld.

Avslutningsfest

På et snøfylt Nordberg ble publikummet servert verket «The river» som dirigenten og komponisten Alfsen har skapt etter inspirasjon fra negro spiritual og gospeltradisjonen i USA.

– Med gospelprosjektet «Rain» har vi samlet 29 sangere fra hele Oslo siden sist høst. Og dette er en høytidelig avslutning der de får kore til Rypdal og Sørum, som ga ut dette verket på CD i 2006, forteller Alfsen – som også tok med seg hele korlinjen fra folkehøgskolen som fabelaktig oppvarmingskor.

Korbølge

Stine Bogen er en av koristene fra Rain som med stor iver har møtt til hver korøvelse siden oppstarten.

– Det er et veldig fint miljø i koret, og akustikken i Nordberg kirke er veldig bra, forteller Bogen, som synes det var stas å endelig få fremført arbeidet for et publikum.

Sangeren Knut Anders Sørum – som mange husker som vinneren av Melodi Grand Prix 2004 og NRKs «Beat for Beat» – er glad for gospelinteressen på Nordberg.

– Det synes jeg er kjempemoro. Og det virker som at korsang er i skuddet, med tanke på alle korprogrammene som går på tv for tiden, mener han.

– Dette er jo egentlig et amatørkor, men de synger helt fantastisk, er multiartisten Inger Lise Rypdals konklusjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse