Koret som også ville spille skuespill

Bak fra venstre: Klara, Eiril, Maren, Eline, Tyra, Tiril, Maria, Ingeborg. Midten fra venstre: Matilde, Iris, Ella, Nora, Pia, Sofie. Foran fra venstre: Maria, Johanne, Aurora, Frederikke, Maria og Mari. FOTO: ESPEN LØKEN

Pysete prinser, girlpowerprinsesser, og feer lastet ned ved hjelp av app'er, blir til A Fairy Tale – et eventyr. Søndag er det førstemann til mølla.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2017 kl 08:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS:For etter fjorårets suksess med Barnehjemmet, så kan det fort bli trangt i aulaen på Kjelsås skole, til søndag 22. januar. Når Kjelsås skoles sangkor igjen inviterer til musikal – «The Fairy Tale».

Med jenter fra femte, sjette, syvende og åttendeklasse, ikke bare fra Kjelsås skole, men også fra Disen skole og Engebråten ungdomsskole.

Samarbeid

Dirigent Ann-Renate Nergaard forteller.

– Hanne Mellingen og jeg har skrevet stykket i samarbeid med jentene, og etter ide av jentene selv. Det handler om pysete prinser, prinsesser som blir tøffe og får hjelp av rebell-prinsesser, Herkules er med, og feer som blir lastet ned ved hjelp av en app, forklarer dirigenten.

Historien er lokalt forankret, med Elsås og Isen - i stedet for Kjelsås og Disen. Borgen over Oslo, henspeiler såklart på Grefsenkollen.

Se bildet større

Dirigent Ann-Renate Nergaard. FOTO: ESPEN LØKEN

Proffe skuespillere - band, lyd og lys

I tillegg til de unge jentene, er også to proffe skuespillere med i stykket, Solveig Andsnes og Ivar Nergaard.

Musikk er Disneylåter, Spice Girls-låter med norske oversettelser og Gabrielle-låter.

– Jentene er så veldig flinke, kreative og veldig gira nå. Klart vi gleder oss til søndag. Ikke minst blir det en fin avslutning på ukas 100-årsfeiring av skolen, sier Nergaard videre.

Inngangsbilletten koster 150 kroner for voksne og 50 kroner for barn, og forestillingen begynner klokken 18.00 søndag.

– Band, lys og lyd koster penger. Vi er støttet gjennom frivillighetsmidler fra bydelen, men for å få dette til å gå rundt, så må vi også ta inngangspenger, forklarer dirigenten gjennom 10 år med samme kor.

Koret har plass til flere, til sommeren vil det også bli konsert. I tillegg håper Nergaard at de får på plass en ungdomsgruppe med kor og musikal.

Minife

Nora (12) er ganske klar for scenen.

– Jeg synger og spiller en minife, og er også delvis en fortellerstemme underveis, forklarer hun.

Og fortsetter.

– Det er bra at vi har fått være med å lage tekster og dansen underveis. Vi har det også veldig hyggelig sammen, koret. Vi drar også på overnattingsturer sammen.

– Jeg grugleder meg til søndag, blir nok litt skummelt å gå på scenen. Men etter to - tre minutter så blir det jo kjempegøy, tror Nora, fra syvendeklasse ved Kjelsås, og som har vært med i koret siden førsteklasse.

Nora legger til.

– Folk må komme og se stykket - det er kjempemorsomt. Det tror jeg i hvert fall at jeg hadde syntes, hvis jeg var publikum, legger hun til.

Se bildet større

Fra venstre Ella, Nora og Maren, snart søndag og musikal. FOTO: ESPEN LØKEN

Girlpowerprinsesse

Maren går i syvendeklasse ved Disen, og har vært med i koret siden femteklasse.

– Det er veldig moro å synge og spille skuespill. Jeg er en av girlpowerprinsessene, jeg skal prøve å redde prinsessene fra å forelske seg, og få de til å være seg selv- ikke bare tenke på pynt og sånn, kan hun røpe fra handlingen.

Kanskje blir Maren skuespiller når hun blir voksen?

– Jeg skal i hvert fall fortsette med kor og skuespill. Klart litt småskummelt å gå på scenen, men når jeg er i gang, er det bare moro. Jeg tror jeg har kontroll på det jeg skal gjøre nå - det begynner å sitte, sier Maren, som også får venninnene til å hjelpe seg å øve på replikker.

Drømmerolle

Ella - også syvendeklassing fra Kjelsås - mener selv hun har fått en drømmerolle.

– Jeg er også girlpowerprinsesse i rebellgjengen. Svart skinnjakke og litt tøff. For vi rebellprinsessene er ikke så opptatt av pynt, forteller hun.

Og legger til at hun i tillegg til replikker og fellessang, også skal synge solo.

– Jeg skal øve så mye jeg kan denne uken, jeg vil jo gjøre det bra. Jeg har vel ikke scenenerver, men de vanlige sommerfuglene før det hele starter. Men med en gang alt er i gang, så er scenen det beste stede å være, mener Ella.

Også venner

Hun forteller også om et veldig hyggelig kor å være med i.

– Vi er jo ikke bare en gjeng som synger sammen, vi er jo venner også. Det er jo bare jenter, men gutta kan sikkert bare bli med!

Sier Ella som også har en birolle i vårens Hotel Cesar, og har også vært med i noen TV-reklamer.

– Jeg blir gjerne skuespiller når jeg blir stor!

LES OGSÅ: Skolen slår alarm - innkaller til stormøte etter flere uønskede hendelser!

Les også:

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse