Koser seg i kollen

Margrete Haugen holder styr på deltagerne.

Hver dag i uke 26, 27, 32 og 33 møtes en mengde barn fra Oslo til lek og moro på daycamp i Holmenkollen. Blant instruktørene er Margrethe Haugen fra Ullevål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2007 kl 11:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Arthur og Bendik koste seg på banen.

Se bildet større

Gjengen samlet med instruktørene i bakgrunnen. Foto: Elisabeth Wang

Holmenkollen: - Dette her er kjempegøy, og med tanke på at det er første gang jeg er sammen med gruppen, lover det godt, smiler hun og viser tydelig tegn til barna om at kampen igjen er i gang.

Primus motor for prosjektet GØY i sommerferien, Ida Elvestad (25) fra Skiforeningen, synes det er artig å se at daycamp har blitt så populært. Allerede første uken har GØY i sommerferien samlet 56 lekelyste barn. Det er fire barn fra helt fullt.

- Da vi startet opp dette med to uker camp i fjor hadde i 58 barn her i løpet av de to ukene. Bare denne første uken har vi nå klart i samle 56 barn og med tilsammen 136 påmeldte foreløpig snakker vi om en økning på over 100 prosent, sier hun stolt.

- Vi er veldig opptatt av sikkerhet og alle instruktørene er håndplukket av meg for nettopp den oppgaven de skal gjøre. Vi har èn instruktør per 10 barn så her nytter det ikke å gjemme seg bort, sier Ida.

Ved fotballmålene litt lengre oppe, er Margrethes gruppe kommet godt igang. Den store, blå plastballen fyker mellom lagene, mens barna løper så gresset spruter.

- Kom igjen nå, det er bra! Ja, sånn skal det gjøres!, høres det fra instruktørene.

Latteren runger utover banen. Det er tydelig at barna trives på daycamp og for enkelte er det heller ikke første gangen.

- Jeg var her i fjor også, og det var så gøy at jeg hadde lyst til å være med en gang til. Det er veldig mange kule aktiviteter hele tiden, og man blir kjent med mange nye venner. Det kuleste synes jeg er bruskasseklatring, smiler Arthur (11).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse