Kreativ dansefeber

Spretten akrobatikk var også noe danserne behersket.

Én danseløve og 16 danseløvinner gikk i manesjen med danseshowet VÅRYR på Trikkehallen i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2009 kl 15:59

KJELSÅS: Etter åtte måneders skolering oppe i Grefsenåsen er elevene fra danselinja ved Rønningen folkehøgskole smittet av en dansefeber litt utenom det vanlige. For i tillegg til allsidig dans, har koreografi og improvisasjon vært en viktig del av undervisningen.

Se flere bilder her

Stor fremgang

Opp fra en stor dynge sammenkrøllet avispapir steg den første danseren fra ensemblet opp, før et titall andre stormet til og startet høytlesning fra et titall ulike aviser samtidig. Deretter fyltes den fullsatte salen med all slags musikk da elevene på løpende bånd serverte alt fra suggererende hip hop til henrivende jazzdans.

– Av de 16 dansenumrene står elevene selv for koreografi og improvisasjon i 11 av dem. Å la elevene få utvikle sine kreative evner har vært viktig for oss, forteller linjelærer Marte Kristin Hovig. Hovig er veldig fornøyd med den store fremgangen elevene har vist etter skolestarten.

Danser videre

Irene Kalantzakou (19) var ensom majestet på scenen med nummeret "Moving addiction", der hun sto for koreografien og dansen selv.

– Det er veldig stort å få skape noe selv. Og jeg har hatt stort utbytte av å få danse 16 timer i uken på folkehøyskolen, som også har et utrolig godt miljø, forteller Kalantzakou, som ønsker å danse videre til høsten ved å søke seg inn på Spin Off Dansestudio.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon