Kreativ dansefeber

Spretten akrobatikk var også noe danserne behersket.

Én danseløve og 16 danseløvinner gikk i manesjen med danseshowet VÅRYR på Trikkehallen i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2009 kl 15:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I nummeret «Sidetdu» utgjorde støy en effekt i seg selv. Foto: Anders Jørstad

KJELSÅS: Etter åtte måneders skolering oppe i Grefsenåsen er elevene fra danselinja ved Rønningen folkehøgskole smittet av en dansefeber litt utenom det vanlige. For i tillegg til allsidig dans, har koreografi og improvisasjon vært en viktig del av undervisningen.

Se flere bilder her

Stor fremgang

Opp fra en stor dynge sammenkrøllet avispapir steg den første danseren fra ensemblet opp, før et titall andre stormet til og startet høytlesning fra et titall ulike aviser samtidig. Deretter fyltes den fullsatte salen med all slags musikk da elevene på løpende bånd serverte alt fra suggererende hip hop til henrivende jazzdans.

– Av de 16 dansenumrene står elevene selv for koreografi og improvisasjon i 11 av dem. Å la elevene få utvikle sine kreative evner har vært viktig for oss, forteller linjelærer Marte Kristin Hovig. Hovig er veldig fornøyd med den store fremgangen elevene har vist etter skolestarten.

Danser videre

Irene Kalantzakou (19) var ensom majestet på scenen med nummeret "Moving addiction", der hun sto for koreografien og dansen selv.

– Det er veldig stort å få skape noe selv. Og jeg har hatt stort utbytte av å få danse 16 timer i uken på folkehøyskolen, som også har et utrolig godt miljø, forteller Kalantzakou, som ønsker å danse videre til høsten ved å søke seg inn på Spin Off Dansestudio.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse