Kreative elever fra Grefsen

Isak (10) viser stolt frem sitt flott bidrag.

Var du med på "Elvelangs i fakkellys" torsdag? Da så du kanskje de fargerike skulpturene ved broen rett nedenfor Heltberg gymnas?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tina (10) satt i dyp konsenstrasjon.

Se bildet større

Erling (17) sammen med Karina (9), Victoria (10) og Silje (10). Foto: Elisabeth Wang

Grefsen: - Ja, det er mye spennende og flott her nå. Se bare på ormenlange der borte for eksempel, sier aktør og billedkunstner, Benedicte Strand, mens hun hjelper til med cirka 50 5. klassinger fra Grefsen skole.

Den kulturelle skolesekken

Prosjektet er initiert og finansiert av bydel Nordre Aker og Den kulturelle skolesekken. Og i tillegg samarbeider Grefsen barneskole med 17 elever fra Heltberg Gymnas.

- Alle de ferdige skulpturene er lagt inne i et rom mens her inne jobber elevene med alt det som skal og er i ferd med å bli klart, forteller Strand.

Tina (10) maler sirlig med knallblå maling på enden av en lang hvit nylonspølse fylt med vatt. Ved siden av sitter Isak (10) og er ganske fornøyd med sin nymalte nylonskanin.

- Ja, den ble fin, denne her. Masse fine farger i hvert fall, smiler han og vrir den rundt i luften slik at alle kan se på kunstverket.

Godt jobbet

Også de fremmøtte elevene fra Heltberg gymnas var behjelpelige med tips og inspirasjon til 5. klassingene. Erling Fiskerud (17) synes det var hyggelig å bli invitert med på prosjektet som han tror vil imponere.

- Jeg synes de har vært og er veldig flinke. I tillegg synes jeg det er kult at de får lov til å bestemme mye selv av hvilke farger og former de vil bruke, sier han.

Karina (9), Victoria (10) og Silje (10) synes det er greit å få tilbakemeldinger på det de har malt og fire av elevene fra Heltberg med Erling i spissen er mer enn villige til å gi dem litt ekstra med skryt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse