– Kreativitet er viktig!

 

Åse Benedicte Strand tar ukentlig i mot 13 barn til kreativt tegne- og malekurs i huset sitt på Korsvoll. Nå frykter hun at de foreslåtte kuttene i budsjettet vil svekke tilbudet.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Elise (10), Cathrine (9) og Maren (10) foran noen bildene i Trikkehallen. foto: Elisabeth C. Wang

KJELSÅS: Kurset administreres av kulturenheten i bydelen i likhet med ulike andre kurs tiltenkt barn og unge fra 4. - 7. klasse.

Supplerer teorien

– Jeg tror det er svært viktig at barn får lov til å utvikle sin egen kreativitet allerede i ung alder. Jeg mener det er et viktig supplement til all teorien de skal igjennom i det daglige, sier Strand.

Hennes elever åpnet onsdag 21. utstilling på Trikkehallen hvor foreldre og venner fikk se litt av alt barna har lært. Det synes blant andre Elise (10), Cathrine (9) og Maren (10) var stas.

– Det er spennende og morsomt å se det man har laget oppe på veggen. Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Cathrine mens venninnene nikker samtykkende.

- Lært veldig mye

– Vi har lært veldig mye også, da. Om skygger, bruk av farger, å lage landskapsbilder og få bildet til å se ut som det går innover, sier Maren.

Og jentene er svært fornøyd med resultatene som ble hengt opp veggene på Trikkehallen.

– Vi malte ett eller to bilder, alt ettersom hva vi fikk tid til. Det så veldig fint ut når alle var på plass, smiler Elise.

Leder av kulturenheten i bydelen Liv Husby, er imponert over det barna har fått til. Hun mener det er viktig å kunne tilby barna et variert kulturtilbud.

– Det er ikke alle som har lyst til å holde på med idrett og da er det spennende med litt variasjon. Bydelen har tidligere bevilget penger slik at kursavgiften har vært lav. Det har gjort det tilbudet tilgjengelig for flere, sier Husby.

Elise, Cathrine og Maren ser fornøyde ut der de står med hvert sitt bilde i hånden utenfor Trikkehallen. Til høsten venter mer kreativ penselføring.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse