Kule kontraster

Elisabeth Frøberg gir Bente Gehrken noen enkle tips.

Det dufter av olje-maling, penselrens og kreativitet. Hver onsdag inntar malegruppen "Kontraster" Trikkehallen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2006 kl 16:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kjelsås: - Denne gruppen består av i alt 14 personer og flere av disse har fulgt meg siden oppstart i 1998. Og vi trives med hverandre, det legger jeg ikke skjul på, smiler leder av gruppen Elisabeth Frøberg.

Inspirerende

Svak jazzmusikk og vårsol fra to store vinduer setter kunstnerne i den rette stemningen. Flere av dem har allerede hatt diverse separatutstillinger, mens andre er forholdvis nye i gruppen.

- Jeg driver med både maling og glassmykker. Dette kurset er faktisk så inspirerende at jeg synes det går helt greit å kombinere, sier Tonje Hilde, mens hun studerer lerretet foran seg.

Et spennende og rødt bilde tiltrekker seg raskt oppmerksomhet. Bente Gehrken har vært med i malegruppen i tre år og har akkurat snudd lerretet trill rundt.

- Jeg vet ikke om du ser det, men dette begynte etterhvert å ligne på et menneske liggende inne i noe. Jeg synes derfor det fungerte bedre å snu bildet og er foreløpig veldig fornøyd med avgjørelsen, sier hun og legger noen bestemte strøk på høyre side.

- Jeg synes dette er veldig bra jeg, også kombinasjonen av ulike rødtoner og tykkelsen på strøkene. Men du kunne kanskje...

- Kunne kanskje hatt litt flere kontraster?, smiler Gehrken og titter bort på Frøberg.

- Jeg er veldig opptatt av kontraster, noe de fleste som har gått hos meg en stund er klar over. Visste du for eksempel at det alltid lønner seg å ha med lilla i et bilde som skal være gult? Øyet fungerer slik at det alltid vil ha litt lilla sammen med det gule for å bli fornøyd. Det er bare et av mange triks når det kommer til bruk av farger, sier Frøberg.

Ungdom og kunst

4. mai er det utstillingsåpning på Trikkehallen og deretter følger kunstlotteri den 31.mai. Inntektene fra dette lotteriet går uavkortet til ulike kunstprosjekter for ungdom i bydelen.

- Vi håper selvfølgelig folk strømmer til og at de liker det de ser. Jeg er svært fornøyd med arbeidet jeg til nå har sett og håper og tror at folk vi nyte disse allsidige kunstnerne, avslutter hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse