Kulturmønstring i ny drakt

Njord Kårason Fossnes fra rockebandet Uhørt var blant dem som gikk videre fra UKM i Nordre Aker i 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I år slår bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene og Nordre Aker seg sammen og arrangerer felles UKM-lokalmønstringen for Oslo Sentrum/Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2016 kl 16:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER/OSLO: Fram til nå har Ungdommens kulturmønstring (UKM) arrangert årlige lokalmønstringer i hver bydel. Nordre Akers UKM har blitt holdt i Trikkehallen på Kjelsås.

Her kan du lese om UKM 2015 i Nordre Aker: Uhørte sjarmbomber gikk videre!

En jury har plukket ut deltakere innenfor ulike kategorier som har fått gå videre til fylkesmønstringen. Til slutt holdes det en nasjonal mønstring med bidrag fra hele landet.

Slår sammen fire bydeler

I år blir det endringer i det lokale leddet:

Bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene og Nordre Aker slår seg nemlig sammen og arrangerer en felles lokalmønstring for Oslo Sentrum/Nord på Cosmopolite Scene på Torshov, onsdag 30. og torsdag 31. mars.

– Dette betyr bedre samarbeid og gir en gyllen sjanse til å bygge på relasjoner, både for deltakere, arrangører, teknikere også videre. Det blir helt klart mer mangfoldig, og UKM skal gi deltakerne mulighet til å møte andre som deler felles interesser, sier Remi Emini, som er UKM-ansvarlig i Bydel Nordre Aker.

Dermed endres også forkortelsen UKM, forteller han. Det står ikke lenger for «Ungdommens kulturmønstring», men blir til «Ung kultur møtes».

– Mønstringen blir da et langt større arrangement, og vi håper Nordre Aker-ungdommen er positive til et slikt samarbeid. Det gjenstår å se hvordan det vil fungere, legger Emini til.

Se bildet større

Fra Ungdommens kulturmønstring i Trikkehallen på Kjelsås i 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Skolen flytter, men hva skal den hete nå? Se alle forslagene!

Like mange deltakere, to dager

Når fire bydeler slår seg sammen, reduseres heldigvis ikke antall deltakere. Det blir like mange deltakere fra Nordre Aker, og fordelingen forblir slik det har vært tidligere.

Men fordi det blir et større arrangement, vil mønstringen i år gå over to dager, på Cosmopolite på Torshov, onsdag 30. og torsdag 31. mars.

Og allerede førstkommende søndag, 14. februar, blir det arrangert workshop innen samspill/låtskriving, dans, konferansier, studio, teater og kunst for ungdom fra de fire samarbeidende bydelene. Man må ikke være påmeldt UKM for å delta, men det er påmelding til workshopene, og begrenset med plass. Påmelding skjer gjennom arrangementets Facebook-side.

Her kan du lese om, og se bilder fra, UKM 2015 i Nordre Aker!

Se bildet større

Fra UKM i Nordre Aker i 2015. Her dansegruppa Frysja Ding-Dong. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Norges største satsing på ungdomskultur

Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang cirka 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. Alle slags kulturuttrykk er velkommen. Totalt deltar 25.000 ungdommer på de lokale mønstringene, som teller nesten 400 i antall.

I følge UKM er mønstringen en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet. Noen får også mulighet til å representere UKM som ambassadører utenfor landets grenser.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse