ANNONSE
Annonse

Kunst, kunst og håndverksmarked

Kunstner Dag Hol stiller for første gang ut grafikk i helgen. arkivFOTO: grace brynn

Denne helgen er det ingen grunn til å bli sittende hjemme. Ta turen innom Nordberg kirke og Ungdomshuset for realt kunstnerisk påfyll.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG:

— I anledning vårt 10-årsjubileum for Kunst- og Håndverksmarkedet forflytter vi oss i år fra Korsvollhuset til Ungdomshuset ved Nordberg kirke, sier Tone Kristin Lie.

— Utfyller hverandre

Samme helg skal Nordberg Lions fylle kirkestuen i Nordberg kirke med kunst fra til sammen 35 utstillere.

— Vi kommer til å utfylle hverandre bra og regner med å trekke mange kunstinteresserte hit til helgen, sier Lie og legger til:

— Vi har også gleden av å presentere noen nye utstillere i år. Finn Halds skulpturer presenteres av Kaja Borg fra det nå nedlagte Galleri Borg i Bergslia, og Aase Rindal stiller med sine flotte tekstilbilder som blant annet stuen i Nordberghjemmet er dekorert med. Vi stiller ellers med nye produkter innenfor tekstildesign som nunofilt, toving, søm, patchwork, silketrykk, strikk, fløyel. I tillegg smykker, treverk, porselensmaling, bøker og mye mer.

Fast kafé med Erle Tandberg blir det også, med pepperkaker for å feire kreativitet i 10 år.

Première

Lions fyller kirkestuen med både grafikk, maleri og skulptur i helgen. Blant kunstnerne er Bjørg Løvik, Dag Hol, Hong Fei, Jorunn Valen-Sendstad, Marianne Leong-Larsen, Tore Brovig Jacobsen og Åse Margrethe Hansen.

— Dag Hol, bydelens eminente kunstmaler, stiller nå for første gang ut grafikk. Under kunstutstillingen på Nordberg denne helgen stiller Hol ut to litografier. Det er de to første bildene i en planlagt serie på 12. Her lar kunstneren seg inspirere av bilder fra verdensrommet tatt av det amerikanske teleskopet Hubble. Dette har han så kombinert med et av stjernetegnene. Tanken er å bruke verdensrommet som bakgrunn for alle de 12 stjernetegnene. Hols siste maleri, som han avsluttet sist mandag, kan også beskues på utstillingen fra fredag til søndag, opplyser ansvarlig for Nordberg Lions kunstutstilling, Bjørn Henriksen.

Konsert

Lørdag blir det i tillegg en klassisk konsert med Oslo-Filharmonien, hvor billetter selges ved inngangen. Lions inntekter fra kunsthelgen går i sin helhet til Lions humanitære hjelpearbeid.

Kunst og håndverksmarked i Ungdomshuset/v Nordberg kirke: I morgen fra klokken 17.00 til 20.00 og lørdag fra klokken 11.00 til 17.00.

Kunsthelg i Nordberg kirke/kirkestuen i morgen fra klokken 16.00-19.00, lørdag og søndag fra klokken 12.00 til 17.00. Kunstnerne kan møtes personlig fredag fra klokken 18.00 til 19.00.

Konsert med Oslo-Filharmonien lørdag fra klokken 14.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse