ANNONSE
Annonse

Kulturåret 2009

Kunst, kvantitet og kvalitet

Det ble det under årets Elvelangs i fakkellys ved Akerselva.

Det mener jeg er stikkordene for årets kulturdekning i Nordre Aker Budstikke. Og det hele startet med en by av pepperkaker på Rikshospitalet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: 10 barnehager i Oslo laget pepperkakebarnebyen som prydet barneavdeling ved Rikshospitalet i fjor. Den Norske Ballettskolen hadde suksess med juleforestillingen på Trikkehallen og den 6. januar var det première på Bergrevyen «Carnevale - le Grand cirque Burlesque». Den hadde sin seiersgang i gymsalen frem til 13. januar. I årets første måned pakket i tillegg Berg-elev Ingeborg Colett Bjørgan (17) bagen og satte kursen mot Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa. Og så var det Grefsenrevyen sin tur.

«Gravøl»I februar ga klasse 7D ved Kjelsås skole alt i kampen om Supermerket. Det lønte seg, for elevene, de dro seieren i havn. På Kjelsås stasjon fortalte kunstner Elisabeth Frøberg om ulike kurs, utstillinger og aktiviteter og Galleri Borg åpnet dørene til sin aller siste utstilling, som fikk det klingende navnet «Gravøl». Irene og Siri Aarset Johansen ved Den Norske Ballettskolen trengte sårt sponsorer og kunstner Eva Rybakken fra Grefsen fikk pryde Langøya utenfor Holmestrand.

«Se på meg»

I mars har Robert Løken fra Nordberg sagt opp jobben og solgt huset. Nå venter ett års vandring langs den kinesiske mur. På Kringsjå skole ser elevene stjerner, måner og planeter, det er full fres på Grefsen-Kjelsås eldresenter og elevene ved Korsvoll skole er skremmende nære å ta Supermerket.

Påskepynt, blant annet signert Tåsen skole prydet avisen i april, mens rundt 300 elever var opptatt av å bli sett i utstillingen «Se på meg» på Norsk Telemuseum. Det er Prøysenforestilling åp Ullevål skole og kunstner Dag Hol fra Ullevål forteller om sine inspirasjonskilder.

Nordberg Grand Prix er det ikke mange som fortsatt ikke har hørt om og i mai ladet noen av deltagerne opp i avisen. I avisen turnet også Sondre Paalgard Kittelsen som spilte i både «Carmen» og «Elektra».

Barn sjekket hvordan det var å leve i gamle dager på Maridalen bygdetun i juni, mens Toni Lie-Jørgensen viste leserne rundt på Gaustad sykehus museum. På Sogn videregående tar et knippe jenter for seg ulike kulturers syn på ekteskapet.

Fra Solemskogen til Afrika

15. august er det duket for dansegalla på Trikkehallen med Den Norske Ballettskolens sommer-elever, og Patrick Kolstad (21) fra Solemskogen forteller om et minnerikt år i Afrika. Grefsenkollens Jon Kloster, Tone Haug, Torkild Gundersen og Lars Fosdahl forteller om et spennende og innholdsrikt konsertprogram.

I septemer var Wenche Foss blant utdelerne da den norske teaterbransjens svar på Oscarutdelingen gikk av stabelen på Riksteateret og musiker Bugge Wesseltoft gledet seg til å kunne spille på Grefsenkollen igjen.

Nordre Aker var godt representert da kvinnelige pionerer ble hedret i boken «Kvinnelige pionerer i menns verden» og Elvelangs i fakkellys ved Akerselva ble svært populær. På selveste FN-dagen tok vi turen til Tåsen barnehage og Kringsjå skole hvor dagen ble feiret og for 5. året på rad setter Norsk Teknisk Museum besøksrekord. Alt dette mens forfatter Mariann Youmans og illustratør Tora Marie Norberg har dilla på Toto.

Julerock

I november strømmer boksamlere til Lions Club Oslo/Bergs bruktbok-marked og det er duket for Barnekulturdag på Nordberg. Gleden er stor da ballettdanser Rustislav Luchnikov lærer elevene å danse på Den Norske Ballettskolen.

Året avsluttes med forfatter Kari Gloppestad som gir ut boken «Barnas brev til julenissen», mens barn i nystartede Tåsenkoret har real julerock. Trampeklapp venter elevene ved 6. klasse på Korsvoll skole når de entrer scenen med musikalen «Annie».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse