Kunst med sjel

Dag Hol blir å finne i Nordberg kirke under Kulturhelgen. Foto: Elisabeth Wang

Dag Hol mener at måten man behandler stoffet på er det sentrale ved malerkunsten. Sammen med 36 andre kunstnere inntar han Nordberg kirke den 16.-18. november.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.11.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dag Hol blir å finne i Nordberg kirke under Kulturhelgen. Foto: Elisabeth Wang

Ullevål: - De tynne strøkene oppe på hverandre. Dybden i stoffet, hvordan man behandler det. Man skal og må gjøre ting flere ganger for å forfine handlingen, sier Hol.

Svakhet for olje

Et mektig oljemaleri med treramme møter utsendte journalist på vei inn i arbeidsrommet. En åker, et hvitt stakittgjerde, noen mektige fjell og et så og si naturtro lys fyller hele den ene veggen. Det er som om selve veggen er forsvunnet.

- Det er et et stort bilde og det tok også lang tid. Som du ser benytter jeg meg av olje i maleriene. Jeg er utvilsomt mest begeistret for det, da det gir et helt annet uttrykk. Olje gir en annen glød og en dybde som jeg liker. Akryl blir ofte flatere og ser tørrere ut, til tross for at det er et sunnere stoff å jobbe med over tid, sier Hol.

Han er glad for å være en del av Kulturhelgen i Nordberg kirke undertegnet Lions på Nordberg. På navnelisten over kunstnerne som skal være med ser han flere kjente.

- Jeg synes det er spennende med kombinasjonen av kjente og mer ukjente kunstnere. Vi har alle vært i startfasen en gang og det er en fin måte å få vist seg frem på.

Drømmen

For øyeblikket er Dag Hol likevel aller mest spent på den forestående turen til New York. Der vil han forsøke å skape noe stort midt blant forbipasserede mennesker.

- Jeg drømmer om å få lov til å sitte i et utstillingsvindu eller inne i en kafé mens jeg maler et bilde av et isfjell. Tidligere har jeg hatt samme type prosjekt på Grand Café hvor jeg satt og malte både dag og natt. Det er faktisk første gang jeg har fått applaus mens jeg malte, en utrolig opplevelse jeg fortsatt tenker tilbake på, smiler Hol.

Motivet, et isfjell, var et naturlig valg for kunstneren. Han mener smelting av isbreene står sentralt i klimaproblematikken.

- Det handler om å sette fokus på dette temaet på en ny måte midt i verdensmetropolen New York. New York er på mange måter verdens hovedstad og det er her jeg altså ønsker å gjennomføre dette prosjektet. Jeg vet likevel ikke ennå om det er mulig. Jeg har sett meg ut et lokale som har glasstak og fungerer som en trivelig kafé på dagtid, det hadde passet meg perfekt. Men med tanke på at maleriet vil ha en størrelse på 3x4 meter må jeg jo også holde andre muligheter åpne, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse