Kunstnerisk smeltedigel

 

Neste helg er det kunstnergalla på Kjelsås. Kjente kunstnere som Kjersti Alveberg, Nils Petter Molvær og Åsleik Engmark er blant bidragsyterne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Christer Tornell, Kjersti Alveberg, Nils Petter Molvær, Åsleik Engmark, Linda Elizabeth Gray, Anne Berit Haavind og Nina Lill Svendsen er alle spente.

Kjelsås: - Jeg er utrolig stolt over å ha fått med meg et såpass bra lag. Og dét, kun etter å ha tatt noen få telefoner, smiler primus motor Nina Lill Svendsen som selv er profesjonell danser.

Dans og musikk

Rundt et bord inne i Trikkehallen sitter danser Christer Tornell, koreograf Kjersti Alveberg, musiker Nils Petter Molvær, komiker Åsleik Engmark, koordinator Linda Elizabeth Gray, Anne Berit Haavind fra bydelen og selvsagt Nina Lill Svendsen. Dette er første gang de møtes og etter all sannsynlighet siste før det hele braker løs.

- For meg var det kun snakk om å finne tid. Da jeg fant ut at det lot seg ordne kunne jeg selvfølgelig ikke gjøre annet enn å stille opp, forteller Nils Petter Molvær mens han tar beskjedne slurker av kaffekoppen.

Kjersti Alveberg nikker samtykkende.

- Nina og jeg har jobbet sammen i mange år, og jeg vet hvor dyktig hun er i det hun driver med. At hun denne gangen ønsket mitt bidrag i form av koreografi setter jeg stor pris på, og det gleder jeg meg til å ta fatt på, smiler hun.

- Christer og jeg skal ta for oss "Lille speil - scener fra et samliv" noe vi håper kan vi svært bra med Kjesti Alvebergs hjelp. Christer og jeg kjenner hverandre godt fra før, så vi vet hva som kreves for å gå inn i rollene, sier Svendsen.

Nils Petter Molvær er for de fleste en kjent musiker med rykte på seg for å være nyskapende.

- Det jeg skal fremføre her er et computerbasert stykke, men mye blir improvisert. Arrangementet er så bra nettopp fordi det er basert på lokale kunstnere. Derfor mente jeg også det var såpass viktig å stille opp, sier han.

Komiker

Små humoristiske kommentarer sendes stadig rett fra venstre og over det ovale bordet. Åsleik Engmark er glad han ble spurt og enda gladere for at han hadde anledning.

- Jeg er jo vokst opp i området og har fortsatt familie og venner som bor her. Det gir meg en spennende innsikt i det som rører seg her oppe, sier Engmark og legger til:

- Jeg kommer helt sikkert til å snakke litt om "endern" og kanskje litt om en velkjent uteligger som bodde her oppe før. Han levde alltid på grensen og en 17. mai husker jeg faktisk han han stod på taket av en blokk og balanserte mens korpset tittet skrekkslagne opp, humrer Engmark.

Førstemann til mølla

Stemningen er god rundt bordet på Trikkehallen og leder Anne Berit Haavind er overbevist om at folk vi strømme til kunstnergallaen på Kjelsås.

- Vi er veldig glad for dette samarbeidet med Nina Lill Svendsen og de profesjonellekunstnerne på hennes lag. Når det er så mye spennende som rører seg i denne bydelen er det hyggelig å få presentert noe av dette for publikum. Inspirerende er det også for de unge menneskene som til daglig benytter seg av tilbudene ved Trikkehallen, sier Haavind.

Allerede har billettene solgt godt, og Nina Lill Svendsen mener det kun er en forsmak.

- Disse billettene tror jeg vil bli utsolgt rimelig fort, så det lønner seg å være rask nå hvis man skal få en fot innenfor, avslutter Svendsen.

Kunstnergallaen arrangeres fredag 17. og lørdag 18. mars fra kl. 19.30.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse