Kvinner og penger

Blindern: 8. mars settes det fokus på tema "Kvinner og penger" på Blindern. - Dette er det tema innen likestilling som skaper største forskjeller og ...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Blindern: 8. mars settes det fokus på tema "Kvinner og penger" på Blindern.

- Dette er det tema innen likestilling som skaper største forskjeller og samtidig er noe av det som diskuteres minst i den offentlige debatten i dag, sier Beret Bråten, stipendiat for Senter for kvinne- og kjønnsforskning, er arrangør for seminaret.

Innledere: 1. amanuensis Hilde Bojer, UiO, forsker Jorun Solheim, ISF, professor II ved Økonomisk institutt, UiO og forsker Erling Barth, ISF, forskningsleder Elisabet Ljunggren, Nordlandsforskning og forsker Charlotte Koren, NOVA."Det er en påfallende lav grad av rettferdighet mellom kjønnene når det gjelder pengestrømmene i samfunnet." (Tove Stang Dahl, 1982). Hvordan er det med rettferdigheten og den økonomiske fordelingen mellom kjønnene 25 år senere? Pensjonsreform og Likelønnskommisjon er dagsaktuelle politiske problemstillinger. Hvordan er status? Hvordan er kapital kjønnet? Hva kommer det ut av Likelønnskommisjonen? Hvordan er det med kvinnelige etablerere, når vi ser bak festtalene? Gir pensjonsreformen mer eller mindre likestilling? Seminaret er åpent for alle.

Rådsalen i administrasjonsbygget ved Universitetet i Oslo på Blindern, 10.etg. klokken 09.30 - 11.30.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse