KvinneROM på Korsvoll

Nærhet, omsorg, fellesskap og kreativitet vil prege den kulturelle markeringen av kvinnedragen på Korsvollhuset 8. mars. Tone Lie, Marianne Skui, Mette Nerhagen, Unni Nordbrenden og Benedicte Strand. FoTo: Tone Berild Kristiansen

Rød-strømpene har skiftet farge. Gucci-feministene forlot slagmarken på nittitallet. Moderne, mer modne feminister prater om menneskerettigheter snarere enn kvinnens rettigheter.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Korsvoll: - Det å skape møteplasser er en viktig del av nærmiljøet, sier Unni Nordbrenden, som sammen med Tone Lie, Benedicte Strand, Mette Nerhagen og Marianne Skui, er ganske typiske for den nye generasjonen kvinner som har overtatt arenaen etter rødstrømpene på åttitallet og nittitallets Gucci-feminister.

De er litt ferdige med retten til å bli ubåtkaptein og retten til å bruke høye heler. Her snakker vi om jenter uten sinne og androgyne trekk. De vil heller være feminine med sårbarhetens styrke, og har et bevisst forhold til at likestilte, det er kvinner og menn slett ikke i 2007. Verken i arbeidslivet eller på hjemmebanen. En påminner om dette ble gitt under fjorårets KvinneROM-dag på Korsvollhuset. Nå nærmer vi oss neste KvinenROM.

Kvinnedialog

- Men skal vi nødvendigvis være så like, da? spør de voksne jentene og undrer om det å skaffe seg større biler med flere hestekrefter, jobbe mer og bli sterkere konsumenter med økt forbrukermakt egentlig er noe å hige etter.

- Vi ser det kanskje best hos eldre mennesker, at kvinner som har forvaltet de mer menneskelige verdier rundt sin familie og venner, ofte er mer fornøyde ved livets slutt. Dette er vi stolte av som kvinner, og det er flott å se at mennene at kommer etter, sier Benedicte Strand med et smil.

De moderne, mer modne feministene samtaler mer om menneskerettigheter enn om kvinnens muligheter og rettigheter. Om barnas vilkår og rettigheter fremfor kampen kvinne mot mann, selv om de mener økonomisk og funksjonell likestilling mellom kjønnene fremdeles er viktig og verdt å kjempe for. Hvorvidt menn bør være med på neste års KvinneROM, er gjenstand for diskusjon, men i år er det kun jenter, kvinner og damer i alle aldre som vil fylle Korsvollhuset.

Nettverk

- KvinneROM er et lokalt initiativ for å skape møteplasser og et kulturelt nettverk for kvinner i Nordre Aker bydel, og vi inviterer til kulturell markering og happening i forbindelse med kvinnedagen 8. mars, forteller Marianne Skui.

- Målet er å øke det lokale initiativ og å skape ringvirkninger i det sosiale fellesskap der du bor. Å øke bevisstheten av hva det vil si å være kvinne i 2007. Vi håper mange kvinner i alle aldre finner veien til Korsvollhuset denne dagen.

Arrangementskomiteen har etablert sin egen nettside, det er bare å følge med på www.kvinnerom.net

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse