Lager film om Oslos navle - Nordre Aker

Øystein Drabløs har latt seg inspirere av bydel Nordre Aker.

Innbyggerne i Nordre Aker trives så godt at det har trigget en ung filmprodusent til å lage dokumentaren "Nordre Aker - Oslos navle".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2008 kl 11:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Oslo Kommunes publikumsundersøkelse, som ble offentliggjort i slutten av januar, viste at innbyggerne i Nordre Aker er mest fornøyde med bydelen sin. Hele 90 prosent av innbyggerne trives i Nordre Aker. Dette har inspirert den unge filmprodusenten Øystein Drabløs til å lage dokumentaren "Nordre Aker, Oslos navle".

Sporty livsstil

– Filmen, Nordre Aker Oslos navle, skal tematisere sporty livsstil og rekreasjon i Nordre Aker. Motivet kommer fra diverse trivselsundersøkelser fra Oslo kommune bydel Nordre Aker og en artikkel i Nordre Aker Budstikke, forteller Øystein Drabløs til Nordreakerbudstikke.no.

Drabløs startet opp det private filmforetaket Drablo Entertainment i 2007, og vant samme år filmkonkurransen Kong Vinters Filmkonkis, en skifilmkonkurranse som blir arrangert av Friflyt og BigTrix hvert år.

Første episode ferdig

Første episode av filmen ligger nå ute på Youtube, og er en film om Lyn og hva slags forhold de har til Nordre Aker, rekreasjonsområdene i bydelen og trening.

Drabløs regner med å lage i hvert fall to episoder til, og vil blant annet filmatisere lokal kulturhistorie, intervjue lokale kjendiser, og bruke soundtrack fra lokale band.

Målet er å delta med filmen i Den norske dokumentarfilmfestivalen.

Nordreakerbudstikke.no følger produksjonen, og kommer tilbake med første episode av Norde Aker - Oslos navle.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse