Lavbudsjett-bussen fra Nordre Aker i «alle» kanaler

Sondre Bunde, i døra, med Sivert Eikrem og Kjetil Stuge Bånerud på Brinkmanship-bussen. Her fotografert før den var helt ferdig, for noen uker siden.

Brinkmanship-bussen, med barndomskompiser fra Kjelsås og Nordberg, dukker opp på skjermen, både hos TV2 – allerede mandag morgen – og NRK den kommende uken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2016 kl 19:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – Greia vår var at ingen hadde lyst til å bruke så mye penger på noe som varer så kort, sa pr-sjef på bussen Brinkmanship, Sivert Eikrem, nylig til Nordre Aker Budstikke.

Se bildet større

Brinkmanship 2016 er ferdig og klar for russefeiring. FOTO: PRIVAT

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

8. april slapp gjengen, med gutter fra Kjelsås, Nordberg og Årvoll, og som går på de videregående skolene Nydalen, Wang, Foss og Blindern, navnet på bussen sin, etter å ha gått under dekknavnet Archer 2016.

Det var først i fjor høst at de avslørte at de skulle ha russebuss, etter å ha sittet på gjerdet og fundert på om de skulle lage russebuss, mens mange av klassekameratene allerede var godt i gang med planlegging.

LES OGSÅ: På alle disse populære samlingsstedene blir det forbudt for russen å feste i mai

På «God Morgen Norge»

De 27 guttene fra Nordre Aker bestemte seg derfor for å sette opp et budsjett der hver enkelt «bare» måtte spytte inn 10.000 kroner hver. Det endelige beløpet har riktignok blitt et par tusen kroner mer per hode, men det er langt unna beløpene som brukes av dem som virkelig satser på russebuss.

– «Wow, hvordan har dere fått det til så billig», er det mange som sier når vi forteller om budsjettet vårt. Mange har for eksempel rigg på Tryvann, og bruker 100-200.000 på det. Det hadde vær dritkult, men vi har prøvd å holde oss «down to earth», har Sivert fortalt.

Se bildet større

Fortsatt endel arbeid som gjenstod inne i bussen da Nordre Aker Budstikke besøkte Brinkmanship tidligere i april, men arbeidet har de stort sett utført selv. Her er Sondre Bunde, Sivert Eikrem og Kjetil Stuge Bånerud. FOTO: TIRIL HAGA

Og det er ikke bare i lokalavisen at «billigbussen» har vakt oppmerksomhet. Etter omtalen i Nordre Aker Budstikke ringte de nemlig fra TV2.

Mandag morgen, 25. april, en gang mellom klokken 7.40 og 8.00, kan du se guttene fortelle om hvordan de har greid å lage buss på lavbudsjett på God Morgen Norge.

Og er du nysgjerrig kan du få svaret på det allerede nå, i intervjuet med Brinkmanship-gutta som du kan lese her!

– Hovedformålet med bussen for oss var jo å ha en bra russetid med gutta, og i utgangspunktet ikke å bli blant de største og mest kjente bussene. Men det er aldri feil å få litt publisitet og oppmerksomhet fra media! Det skaper ekstra samhold og stolthet innad i gjengen, som sikkert vil bidra til god stemning på rulling og treffene vi skal på, sier Sivert.

Er med i NRK-serie

Men det er ikke bare TV2 som har kastet seg over Brinkmanship. Flere av guttene på bussen blir nemlig å se i den kommende P3-serien «One nigth stand». Riktignok bare som statister.

Serien har premiere på p3.no og Facebook 1. mai, og blir sendt på tv uka etter. Den baserer seg på historier innsendt av P3-lytterne, og som produseres av NRK. Serien er dermed en videreøring av suksesserien «Dumpa», som vant Gullruten i 2015, som Årets nyskapning.

– Episoden de var med i handler om et russetreff, der de deltok sammen med flere andre. De var veldig flinke og snille som ville være med. Det gjorde at episoden ble veldig mye bedre, sier Ane Isungset, som er koordinator i P3.

Hva som skjer i episoden vil hun imidlertid ikke si mer om før den blir tilgjengelig på nett.

LES OGSÅ: Disse russejentene lager også buss på lavbudsjett: – Vi kommer til å ha det minst like gøy som dem som bruker én million kroner

LES OGSÅ: Disse guttene syntes imidlertid det ble for mye styr med russebuss. Nå har de funnet løsningen – helt utenom det vanlige!

Fokus på penger

Russefeiringen startet for alvor på fredag. Helt problemfritt har det ikke vært. Flere busser i Oslo og Bærum har allerede blitt avskiltet, på grunn av ulovlinge kroner, skriver Dagbladet.

Den første russehelgen har også inneholdt saker og debatt om enkelte russebussers pengebruk. TV2 har for eksempel skrevet om denne bussen som har kostet 1,3 millioner.

Og NRK har lagt ut en dokumentar om russejenter fra 2015 som angrer på at de brukte så mye penger på feiringen.

Nordre Aker Budstikke har imidlertid brakt historiene om jentene på High Society 2016 som bestemte seg for å ha russebuss først et halvt år før russetiden startet, og som kun har brukt 10.000 hver. Og om Campingvogn-russen fra Kjelsås som protesterer mot russeindustrien, og syntes buss ble for mye styr. De tre har brukt 10.000 totalt på vogna si.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse