Legger til rette for mestringsglede på isen

Helge Holter vannet øvre bane på Nordre Åsen, og det yrer av skøyteliv. FOTO: SKEID / ARKIVFOTO

Finalist til Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker: Helge Holter (57) står i timevis på Skeidbanen for å lage skøyteis til store og små så fort gradestokken viser kuldegrader.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Vinnerne:

  • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo. Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

I romjulen presenterer vi de tre finalistene til Årets navn og ildsjel 2017. Onsdag kunne du lese om Juliet Jopling i Nordberg Strykeorkester. I morgen kan du bli bedre kjent med mannen bak Stolpejakten i Oslo nord, Nydalen SKs Øivind Due Trier.

NORDRE ÅSEN: – Vi vanner så godt vi kan, men det er jo en kamp mot været – og Bymiljøetaten, sier Helge Holter.

57-åringen bor på Disen, og har vært leder for Skeid Bandy siden 90-tallet. Han drev i mange år Skeids bandyskole for barn i nabolaget, men mangelen på egnede isflater gjorde at den måte legges ned for et par-tre sesonger siden.

Det er synd for rekrutteringen til sporten, og til Skeid bandy, ifølge Helge.

LES OM ALLE DE TRE FINALISTENE TIL ÅRETS NAVN OG ILDSJEL I NORDRE AKER HER!

Drømmer om kunstis på Nordre Åsen

Allerede i 2003 startet hovedstyret i Skeid arbeidet med å få laget en utviklingsplan for Skeidbanen, hvor man blant annet satte som mål å få til en kunstisflate på øvre grusbane.

Kunstis på Skeidbanen på Nordre Åsen er ferdig utredet og koster rundt 42 millioner kroner. Bandyforbundet og Hockeyforbundet mener den bør prioriteres i neste runde med tildelinger til slike anlegg, skrev Nordre Aker Budstikke i mai i år.

– Vi ønsker å få lagt rør under banen, slik at vi kan få en mer stabil banesituasjon, sier Helge.

Viktig for barn i nærmiljøet

Han er bekymret for at barn i nærmiljøet får et altfor dårlig vintertilbud, når været og temperaturen er ustabil, og man er avhengig av naturis.

– Det popper opp nye boliger, fra Sinsenkrysset til Storo og i Nydalen. Skeidbanen er den naturlige idrettsbanen i området. Bandy, og skøyter, er en fin aktivitet for å komme seg ut i frisk luft. Dessuten er det et godt integreringstiltak, sier Helge.

Dermed står den flittige bandysjefen klar med vannslangen så raskt det er kuldegrader, for å gi nærområdets barn en mulighet til å få is under skøytene.

«Straks det er litt kuldegrader er Helge Holter på plass på øvre bane med slangen! Han står i timevis og vanner for å få skøyteis til alle. Isforholdene er for dårlige til at Skeid Bandy kan benytte den, men store og små benytter isen flittig straks Helge har klart å få den på plass,» står det i en av nominasjonstekstene for Helge Holter.

Du kan stemme nederst i saken!

Se bildet større

Bandytradisjonen i Skeid er lang, men isen på "hjemmebanen" Nordre Åsen er ikke god nok. FOTO: SKEID

Mestringsglede

– Jeg kjenner igjen gleden hos barna når de behersker skøytene. Det er en glede som reflekteres tilbake. Å se den mestringsfølelsen er veldig moro, sier Helge.

Han forteller om stor mestringsglede for barna som deltok i bandyskolen fra november til mars. Fra de første ustøe takene, til de lærte seg å svinge og rygge, og til slutt mestret isen. Og kanskje ble interessen for bandy vekket, slik at de kunne gå gradene i Skeid.

– Nå har vi et mål om å starte opp igjen bandyskolen, på samme tid som fotballskolen går om sommeren. Da kan barna spille fotball om sommeren, og fortsette med bandy om vinteren. Det er vår visjon, sier Helge.

Stem på Årets navn og ildsjel i Nordre Aker!

Vinneren av Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker får 10.000 kroner, som vedkommende får gi til et fritt valgt, godt formål i lokalmiljøet. Det er Storo Storsenter som står for premien. I tillegg får vinneren glasskunst fra den lokale glassblåseren Pål Roland Janssen.

Fristen for å stemme er 6. januar 2018.

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse