Lego-mekka ga besøksrekord

hadde det høyeste dagsbesøket gjennom tidene, med 3400 innenfor dørene på en dag. Foto: Teknisk Museum

Tusenvis av Lego-byggearbeidere boltret seg fritt med klosser under Lego-festivalen. Søndag hadde Teknisk Museum det høyeste dagsbesøket gjennom tidene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2009 kl 16:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Rune Kongsro var like ivrig som sønnen Jonas (9) ved legobordet. Foto: Anders Jørstad

KJELSÅS: 3400 var innenfor dørene på søndag. Den forrige rekorden var 2700 besøkende på én dag. Enkelte måtte snu skuffet i døren. Derfor forlenges festivalen. Også denne helgen kan du bygge Lego på Kjelsås.

Men allerede før åpningstid på lørdag, var det store kødannelser utenfor museet da hele seks paller med Lego-klosser sto til disposisjon. De som kanskje blir morgendagens konstruktører, ble satt i oppgave å bygge sitt eget Lego-drømmehus. Dette var noe Jonas Kongsro (9) tok fatt på med stor iver sammen med faren Rune Kongsro.

Byggestrid

Kongsro junior og senior begynte byggearbeidet av et drømmehus i tospann, helt til samarbeidsprosjektet slo sprekker.

— Det viste seg at vi ble uenige om preferansene, forteller Rune

— pappaen som sa at han «i dag var 10 år gammel»

— og som valgte å tre ut av samarbeidet med sønnen for å bygge sitt eget drømmehus.

To fargerike Lego-hus ble sluttresultatet for Kongsro-kompaniet, og husene fikk tomteplass på museets Lego-by som til slutt huset flere tusen Lego-hus.

Nostalgisk lek

Lego-klossene bringer fram nostalgien i Kongsro senior.

— Jeg bygde mye Lego selv, en gang bygde jeg en oljeplattform som jeg plasserte i badekaret, før broren min med onde tanker ødela den med en plasthammer, mimrer senior. Han har videreført Lego-tradisjonen til sønnen.

— Han fikk sitt første byggesett allerede som ettåring. Da visste jeg at han var for liten til å bygge det selv, sier faren, som løste det problemet selv …

Star Wars-Lego er favoritten til Jonas i dag, mens faren fremdeles har forkjærlighet for de tradisjonelle legobysettene, som brannstasjon og politistasjon.

Teknisk Museum har så langt i år hatt 196.305 besøkende. Med tilsvarende besøk i årets siste måneder som i 2008, ligger det an til et besøkstall på 233.000. I rekordåret i fjor besøkte 207.548 mennesker museet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse