Leker med ilden

Brent barn skyr kanskje ilden, men det er få som skyr Bålveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

15. april er en viktig dato for beboerne i Bålveien, i alle fall om de ferdes i skogen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2008 kl 13:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: En av de kortere veiene på Nordberg er Bålveien, som går mellom Carl Kjelsens vei og Langmyrveien. Veistykket ble i 1940 oppkalt etter en plass i nærheten som ble brukt til bålbrenning.

Vær varsom

Beboerne i Bålveien har ikke lang avstand til marka, og i disse dager bør nok både de, og alle andre brukere av skogen, være observante ved bruk av ild. Fra og med 15. april er det nemlig forbudt å tenne opp bål i skogen. Og forbudet gjelder frem til 15. september, minner Friluftsetaten oss om.

Som en huskeregel kan man si at det er lov å tenne bål i måneder som har en «r» i navnet. Årsaken til forbudet er naturlig nok at sommermånedene gjerne er tørrere enn ellers i året, og at gnister fra et bål fort kan sette hele skogen i lys lue.

– De fleste branner skapt av mennesker starter etter at bålplassen er forlatt. Selv om bålet er slukket, kan det bli så varmt i jorda under bålet at det begynner å brenne i bakken, selv lenge etter at bålet ble slukket. Bruk derfor rikelig med vann, oppfordrer Friluftsetaten.

Enten du bor i Bålveien eller ikke, og syns et halvt år er lenge å gå uten svartsvidde pølser, har kommunen lovlige og merkede bålplasser i marka, som kan brukes hele året.

Populær vei

Heldigvis for beboerne i Bålveien sperres ikke veien av i sommermånedene. Det hadde ikke tatt seg ut.

Veien er nemlig ganske så populær. Det kunne Hegnar Online melde i januar, med tittelen «Sliten enebolig på Nordberg solgt for 7,6 millioner». Eneboligen det var snakk om er et hus fra 1946 i Bålveien.

– Huset er et oppgraderings-prosjekt, så kjøper må påregne 1,5 – 2 millioner til oppussing, fortalte Jon Dae Lehre i Aktiv Eiendom til nettstedet, om salget som var 1,1 millioner kroner over takst.

140 mennesker skal ha vært innom det aktuelle huset, som i tillegg til å trenge oppussing, inneholder badstue og vinkjeller, samt «stor og solrik tomt».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse