Ler av alt som er rart i verden

Hva i all verden? Sjefene Elias, Eira, Johan og Kasper. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På Blindern videregående er romjulsuka intensivuke. 4. januar er det premiere på den fjerde revyen på skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2018 kl 13:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Blindernrevyen 2018

Tittel: «Hva i all verden?»

Skuespillere: Erik Wensaas, Rebecca Bull, Toivo Terjesen, Rakel Hilleren, Konrad Haga, Synne Holst Hansen, Lars Henrik Roel, Alva Lilya Lange

Revysjefer: Johan Frich, Kasper Skatttebøl Karlsen, Eira Frost Klepp, Elias Melkersen

Instruktører: Joakim Ljønes, Nikolai Ersdal, Vilde Haukeland

Forestillinger

 • Torsdag 4. januar 19.00
 • Fredag 5. januar 19.00
 • Lørdag 6. januar 15.00
 • Lørdag 6. januar 19.00
 • Søndag 7. januar 15.00
 • Søndag 7. januar 19.00
 • Mandag 8. januar 19.00
 • Tirsdag 9. januar 19.00
 • Onsdag 10. januar 19.00
 • Torsdag 11. januar 19.00
 • Fredag 12. januar 19.00
 • Lørdag 13. januar 15.00

Billetter: Blindernrevyen.com

BLINDERN / ULLEVÅL: «Hva i all verden?» står det på genseren til Johan Frich, én av årets fire revysjefer på Blindern vgs.

«Hva i all verden?» er tittelen på 2018-versjonen av revyen på den videregående skolen som så dagens lys i 2014. Blindern vgs. var en sammenslåing av de tidligere revyskolene Fagerborg og Berg.

De første årene hadde revyen derfor kompromissnavnet Fagerbergrevyen, men i fjor var tiden endelig kommet for å skape sin egen identitet.

«To år har det tatt å smelte sammen revytradisjonene fra Berg og Fagerborg. På det tredje forsøket står Blindernrevyen helt på egne bein,» skrev vi i fjor.

Og det gjorde de med suksess. «Full av selvtillitt» sa anmelderen, og trillet terningen til fem øyne. (Her kan du lese hele anmeldelsen, se bilder og film fra premiereforestillingen.

ANMELDELSE 2018: Les anmeldelsen av «Hva i all verden?» her!

Skuespillerdrevet

Se bildet større

Klare for premiere 4. januar – Johan Frich, Kasper Skattebøl Karlsen, Eira Frost Klepp og Elias Melkersen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er mye rart som skjer i verden i dag. Vi ser på det med et skråblikk, sier Elias Melkersen.

– Det er et åpent tema, som gir grunnlag for mye gøy. Vi setter ord på noe av det som er rart.

Nordre Aker Budstikke møter revysjefteamet på fire i begynnelsen av juleferien. Elias, Eira, Johan og Kasper står foran en jueferie som blir alt annet enn lat. Det er nå det virkelig starter. De fire skal lede revygjengen, som teller noe sånt som i overkant av hundre personer, gjennom intensivuka og fram til lyskasterne slås på og showet har premiere torsdag 4. januar.

Detaljer om innholdet vil de foreløpig holde for seg selv. Men de åtte skuespillerne, fire av dem var med i fjorårets «Fleip eller fakta?», har vært med å skrive tekster sammen med de innleide instruktørene Joakim Ljønes, Nikolai Ersdal og Vilde Haukeland. De har bakgrunn fra Ringerike folkehøgskole, og Ersdal og Haukeland har tidligere, med stort hell, vært skuespiller på Lambertseterrevyen.

– Skuespillerne og instruktørene har jobbet utrolig bra sammen, og de sketsjene vi har sett så langt er veldig morsomme. Det blir aktuelle temaer og mye å kjenne seg igjen i, sier Elias.

Ternigkast eller ikke terningkast. Det er spørsmålet

I det fjerde leveåret mener revysjefene, som selv går tredje og siste året på Blindern vgs., at Blindernrevyen har funnet en fin form, og skapt sin egen revyidentitet.

– Blindernrevyen har sin egen greie, føler jeg, noe som er typisk Blindern. I fjor hadde vi også et ganske åpent tema. Da blir det mye humor. Det er det vi satser på – også i år, sier Elias.

– Hvor viktig er anmeldelsene? Trenger skolerevyer egentlig å få terningkast, eller hadde det holdt med vurdering i form av en anmeldelse med bare tekst?

– Anmeldelsene er viktige for å få seere. Mange kommer på bakgrunn av anmeldelsen, mener revysjefene.

En dårlig anmeldelse gir færre publikummere. I verste fall kan en dårlig anmeldelse gjøre at revyen må stenge tidligere enn planlagt fordi publikum uteblir.

Gallup

Skal du se Blindernrevyen 2018 «Hva i all verden?»

JA!
Nei..
Kommer an på anmeldelsen.

Vis resultat

– For oss personlig er det viktigst med gode tilbakemeldinger fra dem som kommer og ser revyen. Men selvfølgelig, det er ikke like gøy å jobbe med en 2'er-revy. Vi var dødsfornøyd med 5'er i fjor. Og det er jo en bekreftelse på at man har gjort noe rikitg, sier Eira.

– Tallet er viktig. Men revy er ikke Shakespeare, det er tull og tøys. Da er det ikke nødvendig å lage en flott anmeldelse med teori og full analyse. Gjør det simpelt, skriv en anmeldelse og sett ett tall, sier Elias.

– Vi tåler karakteren. Det er ikke det samme å få tilbake en naturfagsprøve med «kjempebra», som med en 6-er. Det gjelder revyen også. Heller en toppkarakter enn en kompliment.

ANMELDELSE 2018: Les anmeldelsen av «Hva i all verden?» her!

Se bildet større

Elias Melkersen, Eira Forst, Johan Frich og Kasper Skattebøl Karlsen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stolthet

Skolerevyen er med på å skape stolthet og identitet på skolen, og er den viktigste sosiale happeningen gjennom året.

– Den betyr alt for skolemiljøet, og er høydepunktet i skoleåret. Revyen står for det aller meste av de sosiale aktivitetene som skjer på skolen. Revyfester, kickoff, samlinger og hyttetur. Det som skjer på scenen i januar er bare en liten del av et revyarbeid som går over hele året, sa revysjefene for 2017-revyen i fjor.

Det er årets revysjefer enige i.

– Da jeg søkte videregående i 10. klasse hadde skolerevy mye å si. Den betyr mye for det sosiale miljøet på skolen, sier Eira.

– Vi selger for eksempel flere revygensere enn skolegensere, sier Johan.

Torsdag 4. januar er det premiere på «Hva i all verden?» på Blindern vgs., og du har 12 sjanser til å få den med deg fram til lørdag 13. januar.

Og hva kan du vente deg fra gjengen på Blindern?

– Du får en sinnsykt bra skolerevy, og varmt latterpåfyll i et ellers kaldt januarmørke, lover Elias.

Her kan du se klipp fra 2017-revyen «Fleip eller Fakta?»:

ANMELDELSE 2018: Les anmeldelsen av «Hva i all verden?» her!

LES OM TIDLIGERE REVYER PÅ BLINDERN VGS.:

Blindernrevyen 2017: Full av selvtillit

Fagerbergrevyen 2016: Jentene skinner aller sterkest på Blindern

Fagerbergrevyen 2015: FaBelaktig, FagerBerg!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse