@lice i cyberspace

- Adil er en modig faen, og en bevegelseskunstner, sier regissør Kjersti Alveberg. Både hun og Adil Dyani fra Dansefeber er spente på premieren 26 Februar.

Internett er klinisk, rent og matematisk. Mennesket er rotete, personlig og dramatisk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2008 kl 00:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: - Mann søker sex. Tvillingsjel 27, jeg leter etter deg, hvor er du? Hvit ridder søker make. I’m thirtyone and i play in a band...

Slik arter det seg når en ung jente med nicknamet @lice prøver å finne kjærligheten på en chatteside.

Cyberangst

- Hallo? Are you out there? I hope you find me. Er det noen der? I can see you. I hope i find you...

I Riksteatrets premiereklare produksjon ”@lice”, ønsker en jente seg en kjæreste. Hun har et ”harehjerte”, og beslutter å finne den rette på nettet. Historien er basert på Lewis Carrols ”Alice i Eventyrland”.

Koreograf og regissør Kjersti Alveberg har satt sammen en historie om å finne kjærligheten i vår datastyrte hverdag, og forteller den med dans, musikk og noen sprø dukker. Deriblant Harry Harddisk og Miss Mail, to store, lysende robottyper med skummel fremtoning.

- Jeg er en helt vanlig jente – med et par riper i lakken. Helt uten ben i nesa, men jeg kan lage mat! sier @lice på scenen.

- For den rette er hun et kupp! svarer musikerne.

Danserne Marianne Haugli (Alice), Adil Dyani (Amo) og koreograf Kjersti Alveberg, gir sammen en god beskrivelse av den enorme ensomheten i cyberspace. Det store, sorte rommet hvor mange leter etter hverandre.

De er godt hjulpet med sang, diverse instrumenter og beatboxing fra musikere Sissel Vera Pettersen og Sverre Indris Joner.

Forestillingen har virkningsfulle og gjennomgående lyder av tasting, ekle cyberkyss fra gamle menn, hul piping, lynraske tastetrykk og lengtende pusting.

Nettkjærlighet

Etter å ha lett gjennom cyberspace, finner @lice Amo – som blir spilt av Adil fra Dansefeber og Nøtteknekkeren.

De chatter og finner tonen. Marianne Haugli tolker den emosjonelle berg- og dalbanen med nettdating med dans, på en gjenkjennelig om morsom måte.

Miss Mail og Harry Harddisk lar henne aldri ifred. De maser med datavirus og farlige mail.

@lice og Amo møtes til sist. Ifølge bakgrunnsbildet er det i en bypark. Møtet blir fremstilt i en nesten erotisk dans. Adil Dyani triumferer når han svinger seg smidig rundt Marianne Haugli, i kjente breakdance-bevegelser.

Om de faktisk ender opp sammen, er opp til den enkelte å tolke.

Riksteatret forteller igjen en historie med enkle grep. Og på premieren 26 februar i Fredrikstad, kan vi atter kjenne oss igjen i en rørende, flau og morsom forestilling.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse