ANNONSE
Annonse

Liker du Oslomarka? Nå har den fått europeisk anerkjennelse

Hundrevis av kilometer med skiløyper gjør Oslomarka unik. Du kan gå langt, om ikke helt til Dakar, som skiltene viser her på Ullevålseter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oslo er «European Forest City 2017».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Den internasjonale organisasjonen European Forest Institute deler hvert år ut European Forest City award til en europeisk by. I år er det Oslo som får anerkjennelse for den sterke tilknytningen til byens skoger.

Inspirerende

Oslomarka, og her fra Sognsvann, er mye brukt av oslofolk. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Dette er til stor inspirasjon for Oslo. Jeg er svært stolt over at Oslos skoger anerkjennes som en viktig del av byen – også i europeisk sammenheng. Framsynte politikere forstod for 100 år siden verdien av Oslomarka for byens innbyggere. I ettertid har vi også forstått mer av verdien skogen har for klima og miljø. Oslomarka er en stor del av vår identitet, sier ordfører Marianne Borgen i en pressemelding.

Godt besøkt

– Oslomarka, som en gang i tiden ble brukt til produksjon av trevirke, har blitt en viktig del av av hverdagslivet for hele samfunnet, skriver EFI på sine nettsider.

De legger til at Oslomarka har mer enn 350 kilometer med skiløyper om vinteren, og opptil 10.000 daglige «besøkende».

Kikut i Nordmarka, i vinterskrud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

At rekreasjons- og aktivitetsspennet varierer gjennom årstidene trekkes også frem som et pluss. Her nevnes turgåing, bær- og sopplukking, fisking og sykling som de mest populære.

Overrakte pris

Oslomarka hedret av European Forest Institute (EFI). F.v.: Direktør i Bymiljøetaten Gerd Robsahm Kjørven, Oslos ordfører Marianne Borgen og direktør i EFI Marc Palahi. Foto: OSLO KOMMUNE

Sist uke var EFIs direktør Marc Palahí på besøk hos Oslos ordfører Marianne Borgen for å overrekke prisen som European Forest City 2017. Bymiljøetatens direktør, Gerd Robsahm Kjørven, var også tilstede.

– Vi setter stor pris på anerkjennelsen. Oslomarka er en viktig og integrert del av byen, som benyttes av både innbyggere og besøkende til Oslo gjennom hele året. Marka er et eldorado for rekreasjon, trening og friluftsliv både sommer og vinter, og den er viktig i et klima- og miljøperspektiv. Som forvaltere av skogen er vi opptatt av å bevare og utvikle marka på best mulig måte, også for fremtiden, sier Gerd Robsahm Kjørven.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse