Linnea (14) skriver for å få deg til å føle

FOTO: PRIVAT

– Jeg skriver for å få mennesker til å føle, og for å få de til å tenke over livet, sier Linnea Vartun. Hun har skrevet årets sommernoveller i Nordre Aker Budstikke.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Linnea Vartun er 14 år gammel og er nettopp ferdig med niendeklasse ved Engebråten skole.

– På fritiden min liker jeg å lese, tegne, spille gitar og å skrive. Yndlingsboken min er «Dager med blå himmel» av Jennifer Niven, sier Linnea, som også liker å skrive selv.

I sommer publiserer Nordre Aker Budstikke fire av novellene hennes som sommerlesing. Linneas noveller er intense og omhandler tankevekkende temaer.

– Jeg skriver for å få mennesker til å føle, og for å få de til å tenke over livet, sier 14-åringen.

– Det gir meg ro, for det hjelper meg med å klarne tankene mine. Da er ikke alt like mye kaos lenger.

Du kan lese novellene til Linnea her:

Skogens konge

Herregud. Hvor teite går det an å bli? Flytte, på landet. Trodde de virkelig at vi kom til å bli glade? Vel, der tok de innmari mye feil. …Les hele novellen her!

Ikke en gang til … Værsåsnill

Har aldri skjønt hvorfor vi flyttet første gangen. Der var alt så bra. Kan kanskje kalle det perfekt til og med. Alle var hyggelige. Ingen brydde seg om hvem mamma og pappa var. Vi var normale. Som alle andre. Så flyttet vi. En gang, så to ganger. Ingen likte meg. Der var vi rare. Unormale. …Les hele novellen her!

Lykken er et annet sted?

Jeg lukker øynene. Teller sakte nedover. 10. Hvorfor skjer det alltid meg? 9. Hvorfor alltid oss? 8. Jeg skjønner hva mamma mener nå. 7. Det er urettferdig. 6. Pust rolig. 5. Ikke la dem se at du reagerer. 4. For da ender jeg opp som bestemor. 3. Og Meeras mamma. 2. Ingen vil ende opp som dem. 1. Ingen vil forsvinne sporløst. 0. Ingen vil dø. …Les hele novellen her!

Sommerfugl i vinterland

Jeg kunne høre lyden av den smeltende snøen som ble tråkket på av alle menneskene. Omringet. Innestengt. Øynene mine vandret over disse menneskene som med vilje ignorerte meg. Så på hvordan noe plutselig ble veldig interessant på den andre siden av gaten. For jeg var ikke verdig deres oppmerksomhet. For jeg minte dem på at verden ikke er perfekt. Jeg hadde opplevd det de aldri kunne forestille. Jeg hadde endt opp på gata. Endt opp på selveste Karl Johan, som tigger. …Les hele novellen her!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse