"LIVE" forestillinger på nett

En av forestillingene, ”Calling Home”, av gruppen activelayers er allerede i gang. Her fra en tidligere forestilling: "The Old Hotel"

Fredag arrangeres det "080808 Upstage festival" på Teknisk Museum. Og du kan delta i "live" forestillinger på nettet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.08.2008 kl 13:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
FRYSJA: Upstage er et dataprogram som gir tilskuere muligheten til å delta i ”live” forestillinger på nettet - fra hvor som helst i verden. Showene blir til der og da av (skue)spillere som skaper visuelle scener med bilder, og de kontrollerer avatarer, grafiske karakterer som prater og beveger seg på den virtuelle scenen. Scenen presenteres på en storskjerm hos Norsk Telemuseum, og publikum kan interagere på tilgjengelige datamaskiner.

Fortellinger om identitet og historier som knytter land, kulturer og ulike tidsepoker sammen er temaer i forestillingene som er valgt ut for 080808 Upstage Festival.

12 forskjellige land

Festivalen, som foregår online, skal inneholde 15 direktesendte forestillinger med

performancekunstnere fra 12 forskjellige land. Norsk Telemuseum har gleden av å kunne invitere til en ”real life” og interaktiv presentasjon av forestillingene i stort format i Oslo, nærmere bestemt i museets hovedutstilling i Norsk Teknisk Museum på Kjelsås. Det finnes andre ”RL access nodes” i London, München og Wellington.

Den komplette listen over alle forestillingene, kunstnerne, klokkeslett og RL access nodes finner du på www.upstage.org.nz. Lenker til scenene som skal brukes under festivalen kommer til å være tilgjengelig på Upstages nettsider fra den 8. august. Online-publikum trenger bare å klikke!

Forestillinger mellom kl. 10.00-14.30 og 16.30-18.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse