ANNONSE
Annonse

Kjelsås-forfatter Yngve Kveine:

Livet har blitt rikere for suksessdebutanten

Yngve Kveine, forfatter av "Lyden av asfalt", har gjort stor suksess med debutboka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Når man er så glad i ord og vendinger som jeg er, kan man ikke stoppe. Da ville jeg nok aldri blitt helt lykkelig, sier Kjelsås-forfatter Yngve Kveine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2015 kl 14:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Med debutboka «Lyden av asfalt», har Yngve Kveine fra Kjelsås gjort det mange debutanter bare drømmer om. Nemlig å selge som "hakka møkk" og virkelig bli en snakkis i bokbransjen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

En av Kveines redaktører, Marius Hjeldnes, omtaler tiden fra boka kom ut i august 2014, og fram til i dag, som ganske så enestående.

– Sjeldent av en debutant

– Det er sjelden at en debutant så til de grader klarer å slå seg gjennom armadaen av nye bøker som hele tiden krangler om plassen både i media og i butikkhyllene. Gjennom en knakende god bok, og vilje til å ta viktige debatter i media, har Yngve tatt plass i den klassiske forfatterrollen som en synlig og viktig samfunnsdebattant, sier Hjeldnes.

Les Kveines kommentar «Å være forelska», om sitt kjærlighetsforhold til Kjelsås

Ydmyk og overrasket

Selv er Kveine overrasket over hvor mye oppmerksomhet som har kommet han til del, og at det allerede er trykket opp 3500 eksemplarer av boka hans.

– Jeg hadde nøkterne forventninger før boka kom ut. Som debutant kan du ikke regne med hverken oppmerksomhet eller særlig salg. Men så skjedde hendelser på rekke og rad som gjorde at folk begynte å få opp øya for boka. Kanskje hadde jeg også en god porsjon flaks med at selveste Ingvar Ambjørnsen på en eller annen måte hadde hørt om boka, og likte den så godt at han ytret sine synspunkter offentlig, smiler Kveine.

Orker vi flere oppvekstromaner? Ja, jeg gjør! Debutromanen til Yngve Kveine er en tekst med trøkk fra Oslo øst på åtti- og nittitallet, hele tiden med lyden av Jokke & Valentinerne som musikalsk bakteppe. Morsom. Rå. Rørende.
Ingvar Ambjørnsen

LES OGSÅ: Kveine om debut-boka: – Jokke var vår gud!

Livet har blitt rikere

– Hva har alt dette gjort med deg?

– Livet har nok blitt rikere. Jeg har blitt kjent med fantastisk spennende mennesker som brenner for det samme som meg. Man får en helt annen tilgang til både nettverk og mulighet til å ytre seg i media. Men det kanskje aller viktigste, og det jeg er mest overrasket over, er den voldsomme positiviteten jeg har opplevd helt siden boka kom ut. At så mange personer har gitt meg så mye velvilje, skal jeg aldri glemme, fortsetter den nybakte forfatteren.

– Lukket verden

Marius Hjeldnes, redaktøren i Tigerforlaget (Aschehoug), peker på bokbransjen som en lukket arena der mytene får fritt spillerom.

– I Norge og ellers har du en ufattelig mengde håpefulle som gjerne vil gi ut en bok. For de aller, aller fleste blir det dessverre med drømmen. Dynamikken i dette er at vi får en bransje som lukker seg for mange og åpner seg for de aller færreste. Dette er nok med på å gi en aura av mystikk omkring hva som egentlig skjer innenfor disse sirkelene, sier Hjeldnes.

Veien videre

Selv vil ikke Kveine si så mye om veien videre, annet enn at han kommer til å fortsett å skrive. Å skulle kunngjøre luftige planer er ikke hans stil.

– Når man er så glad i ord og vendinger som jeg er, kan man ikke stoppe. Da ville jeg nok aldri blitt helt lykkelig, avslutter Kveine.

Les mer fra Nordre Aker Budstikke:

– Et foridabelt ikke-utnyttet område i Frysja-byggene

Snart blir det lov å fiske i Akerselva igjen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse