Lokal sjef for forlaget Cappelen Damm AS

Cappelen og Damm fusjonerer og ønsker å bli Norges viktigste forlagshus. Det nye forlaget får navnet Cappelen Damm AS og skal ledes av Tom Harald Jenssen fra Ullevål.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: Jenssen er i dag administrerende direktør i N.W. Damm & Søn, og beskriver sammenslåingen som en historisk milepæl for norsk bokbransje:

– De to forlagene kompletterer hverandre på en god måte. Den bredde og de muligheter Cappelen Damm får gjennom sammenslåingen, vil styrke forvaltningen av forfatternes rettigheter på alle plan. Sammenslåingen vil gi større slagkraft i markedet.

– Godt og langsiktig redaksjonelt arbeid er den viktigste faktor for forlagets framgang. Det vil vi legge til rette for. Forlaget skal ha rom for alle sjangrer og forfattere. Vi vet at den gode relasjonen mellom forfatteren og hans eller hennes redaktør er utgangspunktet for alt godt forleggeri. Derfor skal vi vektlegge dette forholdet. Vi vil opprettholde små og store, innbyrdes uavhengige og selvstendige redaksjonelle miljøer som kan bidra til nærhet mellom forlag og forfatter. Gjennom nye enheter og imprints (merkenavn) ønsker vi å tilrettelegge for alle typer litteratur – uansett opplagstall, sier Jenssen.

– Vi ønsker dessuten å ta nye grep for å øke backlist-salget og oppretter derfor en egen enhet for denne virksomheten.

– Cappelen Damm skal være best på salg og markedsføring, uavhengig av sjanger og uavhengig av om bøkenes potensielle leserkrets er stor eller liten. Det nye forlaget har adgang til alle salgskanaler, både bokhandel, bokklubb og internett og til massemarked gjennom Bladcentralen og Interpress, forteller Jenssen. – Når forfatteren er ferdig med sin bok, må han eller hun kunne være trygg på at den når sitt publikum enten boken har 500 eller 50.000 lesere. Bokhandelkjeden Tanum, som Damm kjøpte sommeren 2006, vil inngå i fusjonen som heleid datterselskap. Cappelen Damms fusjonerte bokklubber vil i tillegg bruke "Tanums Bokklubber" som overordnet betegnelse for bokklubbaktivitetene i forlaget, forteller Tom Harald Jenssen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse