ANNONSE
Annonse

Louise skal være ekorn i hele sommer

Louise Røiri fra Kringsjå skal være ekorn i Dyreparken i Kristiansand i hele sommer. Foto: DYREPARKEN I KRISTIANSAND

– Jeg husker at Bamsens fødselsdag var en favoritt da jeg var liten. Mamma og pappa leste Thorbjørn Egners Hakkebakkeskogen for meg flere ganger, sier Louise (19) fra Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 09:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRISTIANSAND: Noen klipper plener, andre passer barn eller selger is. Få har samme sommerjobb som Louise Røiri (19) fra Kringsjå. Hun spiller Ekorn-Lise i Hakkebakkeskogen i Dyreparken, forteller Dyreparken i en pressemelding.

– Nå kjører toget!

Roper Ekorn-Lise.

11.000 spillescener

Hver dag, hvert kvarter, ruller tribune-toget inn i Hakkebakkeskogen. Med jevne mellomrom dukker karakterene fra Hakkebakkeskogen opp mellom trær og busker og har små spille-scener.

I løpet av de neste ukene skal Louise og de andre rolleinnehaverne i Hakkebakkeskogen til sammen gjennomføre mer enn 11.000 spillescener. Det er 1155 teaterminutt per dag i den vesle skogen.

– Jeg husker at Bamsens fødselsdag var en favoritt da jeg var liten. Mamma og pappa leste Thorbjørn Egners Hakkebakkeskogen for meg flere ganger, sier Louise.

Kanskje møter du på dette ekornet fra Nordre Aker, i Kristiansand i sommer? Foto: DYREPARKEN I KRISTIANSAND

Andre året

Det er andre året hun har rollen som Ekorn-Lise i Dyreparken i Kristiansand.

– Det er flott å få jobbe med teater i et så fint miljø. Her jobber jeg sammen med dyktige og flinke skuespillere. I tillegg får jeg være med på å glede barn, foreldre og besteforeldre som kommer for å se på, og det er alltid hyggelig!

Alle scenene i Hakkebakkeskogen spilles utendørs.

Det fortelles at det hvert år er en kamp om å få skuespillerrollene i Dyreparken. Og det er bare en liten del av de som søker, som kommer gjennom nåløyet. Det er heller uvanlig at en så ung skuespiller får en rolle i Hakkebakkeskogen.

LES OGSÅ: Snart klart for Maridalsspillet, men i år er noe helt nytt i kirkeruinen

Nordberg kirke og Cap à pied

Men til tross for sin unge alder, har Louise allerede mye sceneerfaring.

– Min første erfaring med scene var i Bago-koret i Nordberg kirke. Jeg begynte med dans og teater på Cap à pied i 2009 og fortsatte med det på West End Studios fra 2011. Der var jeg med i i West End Kompaniet fra 2013-2017 hvor vi satte opp flere musikaler. I 2016 og 2017 var jeg skuespiller i revy på videregående. Høsten 2016 var jeg danser i «Vildanden + en folkefiende» på Nationaltheatret, og julen 2017 var jeg med i ensemble i «Askepotts Jul» på Latter.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse