Lovende filmskaper

18 år gamle Eirik Sæter Stordahl vsier filmen "Helt Alene" under årets UKM i bydel Nordre Aker.

11. mars er det mulig å se Eirik Sæter Stordahls (18) film "Helt alene" i anledning UKM i bydel Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Eirik Sæter Stordahl var bare 13 år gammel da han for første gang lagde spillefilm. Nå, fem år senere, kan han referere til både musikkvideo, film-noir og actionfilm. Tidligere har han vært med på Tilt, kortfilmfestivalen på Trikkehallen, og Amatørfilmfestivalen i Oslo.

"Helt alene"

Han beskriver filmen som vil vises på Ungdommenes kulturmønstring (UKM) som trist, men med innslag av humor.

– Det er et forsøk på å fremstille følelser av ensomhet, og ikke nødvendigvis ensomheten, men akkurat det å føle seg ensom. Ensomheten er noe alle mennesker har kjent på, men det betyr ikke at man trenger å være alene for å ha kjent seg ensom, konstaterer Eirik.

Og med dette som utgangspunkt har han laget en historie om en person som gjør trivielle ting helt alene, men som etter hvert utvikler seg til ting man vanligvis ikke gjør alene. Eirik stiller seg selv spørsmålet om hovedpersonen er fysisk alene, eller om dette bare er personens egen opplevelse.

Selvlært

Filmen ble laget på slutten av sommerferien i fjor i forbindelse med Amatørfilmfestivalen i Oslo. Han produserer og spiller alt selv.

– Man kan si jeg er selvlært, og jeg har ingen tilknytning til drama fra før. Jeg sluker alt jeg kan komme over om film, men det finnes ingen bedre måte å lære om film enn å se film, forteller han ivrig.

Like fullt er han opptatt av å lære seg redigeringen til å skape uttrykk, og henviser til Eisenstein og Bazin, men først av alt ser han på det han gjør nå som trening.

Akkurat nå holder han på med et prosjekt sammen med kameraten Marius Andersson, men den blir ikke ferdig med det første, siden han vil ha med flere årstider.

Av kjente regissører trekker han frem Stanley Kubrick, Francis Ford Coppola, Ingmar Bergman og Steven Spielberg som svært dyktige.

– Drømmen er å være filmregissør av yrke, og jeg vil fortsette å lage film så lenge jeg kan glede meg over det, forteller Eirik.

UKM blir dermed enda en mulighet til å få vist frem filmen, og til å få oppmerksomhet rundt det han gjør.

Lørdag kl. 17.00 åpner dørene til UKM på Trikkehallen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse