Magisk vandring

De to afroditene Elin Nilsen (t.v.) og Ina Wøien fra Elvebråten skole, kunne stolte vise fram den antikkiske forvandlingen for sin undergang opp mot skolen. Alle foto: Anders Jørstad

Antikkgjøring av underganger, tryllekunst, flammesluking, korpsmusikk og korsang var noen av innslagene under årets «Elvelangs i Fakkellys».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2008 kl 12:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AKERSELVA: Allerede en halvtime før åpningen av den niende elvevandringen i rekken, var det den reneste folkevandringen opp til Brekkedammen på Frysja, der ordfører Fabian Stang (H) sto ansvarlig for den offisielle åpningen klokken 20.00.

Et av Oslos mest besøkte kulturarrangementer sto i mørkets og fakkellysets tegn under torsdagens høstjevndøgn.

Se flere bilder her

Tryllekunst med djeveldans

Etter ordførerens ros for det viktige samarbeidet mellom bydeler, skoler og ulike kulturinstitusjoner, var det tryllekunstneren Davido som tok over regien på scenen i det den store haugen ved Brekkedammen var blitt fylt til randen av tilskuere.

Etter at den kjente tryllekunstneren blant annet hadde forvandlet tre hvite duer til én stor, hvit papegøye, entret danseelevene fra Frysja Aktivum scenegulvet og danset djeveldans.

– Det var litt spennende med så mange tilskuere, men det var morsomt å danse også da, sier Ingrid Nøstvold, en av dansejentene fra Frysja Aktivum.

Antikkisk make over

Korsang og korpsmusikk var det første som møtte de mange tusen på vei langs Akerselva ned mot Vaterland. Her var også folkedans til trekkspillmusikk, og synet av de sjøfarende langs eleven som drakk Gammel Dansk under høy røykføring, morsomme innslag for så vel store som små.

Vel midtveis i bydelsruten mellom Frysja og Nydalen, sto Elin Nilsen og Ina Wøien fra Engebråten skole som to stolte Afroditer foran en undergang som hadde gjennomgått en antikkisk make over.

– I forbindelse med Engebråtens kulturuke, har vi malt over de taggete veggene inne i denne undergangen med greske symboler. Det har vært spennende, vi er kjempefornøyde med resultatet og har fått mange positive tilbakemeldinger, forteller Ina.

Lang tur

Av de mangfoldige underholdningsinnslagene på strekningen, brukte mange opp mot to timer på bare på å komme seg ned til Nydalen. I likhet med sin mor, syntes Sigrid Elisabeth Lien (11) fra Grefsen at vandringen på den mørke høstjevndøgnskvelden var spennende.

– Det var mye fint å se på. Jeg har også selv vært med på å stille ut ting her for noen år siden med skolen min, og det er fint å vandre her i mørket. Flammeslukerne synes jeg var det mest interessante innslaget, mener Sigrid Elisabeth.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse