ANNONSE
Annonse

Mange sommerskoler i full gang denne uken

Ballerina Svetlana Bednenko kommer også til Den Norske Ballettskoles sommerskole. Foto: Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

...men vel få som er så spenstige og myke som denne sommerskolen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2015 kl 12:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Det er nok mange foreldre som puster ut når de kan sende barna på sommerskole, siste uken før skolestart. De største idrettslagene i bydelen, Skeid, Lyn og Kjelsås har alle sommerskole med fotball, sistnevnte også med multisportuke håndballskole.

Til sammen har disse tre idrettslagene opp mot 1000 små og halvstore barn i gang denne uken.

Ikke for lenge hvile

Den Norske Ballettskolen (DNBS) varter også opp med sommerskole for danserne, men naturlig nok med færre deltagere.

– Det er vel 15 påmeldte fordelt på to kurs, i alder 10-14 år og 14-18 år. Dette er i tillegg til de som ellers trener kanskje seks ganger i uken, forteller Irene Aarset Jansson ved skolen.

Ballettkropper har ikke så godt av å hvile for lenge.

– Sommertreningen er viktig for de som vil holde elite nivå da musklene ikke har så godt av å ta en lang sommerferie. Dessuten er det ivrige elever som elsker å trene og som virkelig setter pris på det når de har hele dagen til disposisjon, uten skolegang og lekser, sier Irene.

LES OGSÅ: Undervises av en stortingspolitiker i sommerferien

Danseprosjekt og repertoire

Det ble også arrangert sommerskole rett etter skoleslutt ved DNBS, denne ukens sommerskole inneholder mye mer enn trening.

– Blant annet et danseprosjekt som skal filmes, i regi av danser og koreograf Ella Fiskum, og et repertoire som skal vises på Operaen søndag 23. august i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival. Det blir en vakker familieforestilling, myntet på de aller minste i salen spesielt, forteller Irene, og legger til at forestillingen allerede er utsolgt.

Med stor internasjonal ballerina

Og ikke minst kommer en helt ekte ballerina for å bidra i sommerskolen.

– Svetlana Bednenko er en stor internasjonl ballerina, og skal jobbe sammen med Ella Fiskum og prosjektet i forbindelse med sommerskolen. Hun har også tidligere gjestet ballettskolen, og det blir nok både inspirerende og moro for elevene å møte Svetlana igjen.

Men det undervises også i breakdance, teater, musikal, moderne dans, funkjazz, og barnedans, ved DNBS' lokaler forskjellige steder i Nordre Aker. Sommerskolen foregår i skolens lokaler i sentrum.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om flere av de talentfulle elevene ved DNBS, blant annet om Sarah Iskov fra Ullevål.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

#«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse