Mangfoldig konsert på Kjelsås

En lokal korgruppe med sangere fra Nordberg, Tåsen og Ullevål. foto: utlånt

Onsdag 11. mars klokken 19.00 inviterer de to a cappella korgruppene "Korpikene" og "Mezzo" til kveldskonsert i Trikkehallen på Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2009 kl 12:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: – Ideen til dette ble arrangementet ble født under et sommerkurs for Norges Korforbund sist sommer. Der ble jeg kjent med lederen av sanggruppen Mezzo, som også hadde hatt stor glede av hjelpen til stemmepedagog og sangerinne, Ruth Wilhelmine Meyer. Vi fant raskt ut at vi ønsket å gjøre noe sammen, og det ble altså til denne kvelden, sier leder av Korpikene, Marianne Skui.

– Kvelden vil preges av friske og glade kvinnetoner, med stor spennvidde i kvinners uttrykk, stemmer og toneform.

Nordberg, Tåsen, Ullevål

Korpikene er en lokal korgruppe med sangere fra Nordberg, Tåsen og Ullevål. Dette er en fri korgruppe som synger afrikanske og russiske sanger, like gjerne som folketoner, stev og tradisjonelle madrigaler.

– En frisk og glad damegruppe, som befinner seg litt på siden av et tradisjonelt koroppsett, sier Skui.

Mezzo består av syv kvinnelige sangere som har alt fra jazz, klassisk, opera, pop/rock, kirkemusikk og sanger fra andre kulturer på programmet. Mezzo holder jevnlige konserter og opptredener. De er den eneste norske korgruppen som er valgt ut til å delta på den nordeuropeiske vokalkor-konkurransen som går av stabelen under Aarhus Vocal Festival mai i år.

– En spennende lydreise

Både Korpikene og Mezzo har jevnlig kontakt med stemmepedagogen og sangerinnen Ruth Wilhelmine Meyer. Meyer er bosatt på Kjelsås. Ruth har stor spennvidde og klangform i sitt virke og repertoar.

– Vi har invitert med oss Ruth til denne konsertkvelden, og hun vil ta oss alle med på en spennende lydreise, avslutter Skui.

Den persiske sangerinnen Pavi Shokooh, vil også bringe med seg toner fra den persiske kulturen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse