ANNONSE
Annonse

Med «topptur» før konserten - ekspedisjonsleder er en av Norges mest erfarne klatrere

Pray and play for Nepal på Grefsenkollen torsdag. Foto: PRIVAT

Torsdag kan du støtte en god sak på Grefsenkollen, Pray and play for Nepal. Med bluesgitarist Amund Maarud og Ashesh Dangol - eller «Himalayas Jimi Hendrix».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2016 kl 08:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: – Torsdag 26. August 2016 møtes to store artister på Over Oslo på Grefsenkollen til en musikalsk forbrødring mellom to fjellnasjoner. Den norske bluesgitaristen Amund Maarud spiller sammen med den nepalske bluesgitaristen Ashesh Dangol og hans band Ashesh & Nekhvam, ifølge pressemelding fra arrangørene, ReisNepal via Vardestiftelsen.

Blues og «Himalayas Jimi Hendrix»

Amund Maarud fikk nylig Bluesprisen for 2016 på Notodden bluesfestival.

– Han er en av Norges beste og mest meritterte bluesgitarister, og har hatt forskjellige band opp igjennom årene. Ashesh Dangol er ofte blitt kalt «Himalayas Jimi Hendrix» når har opptrådt på scener i Tyskland, Spania, Storbritannia og Norge, ifølge pressemeldingen.

Det musikalske møtet på kollen er resultat av et samarbeid mellom Grefsenkollen og kampanjen ReisNepal som har et dobbelt formål.

Turisme og gjenoppbygging

– Å få norske turister fortest mulig tilbake til Nepal etter jordskjelvene våren 2015, og å bidra til gjenoppbygging og videreutvikling av vitale og bærekraftige destinasjoner og ruter som ble ødelagt.

Kampanjen ble startet av de fire Nepal-vennene Arild Molstad, Jon Gangdal, Olav Myrholt og Trygve Sunde Koldedup - med flere tiårs erfaring fra trekking, ekspedisjoner og bistandsarbeid i Nepal.

Turne

Konserten på Grefsenkollen inngår i en lang turne som det nepalske bluesbandet skal ut på i Norge og Spania under vignetten Pray and Play for Nepal.

– Turneen er et av mange tiltak i regi av ReisNepal. Alle netto inntekter går til ReisNepal via Vardestiftelsen. Før konserten vil det blir foredrag om situasjonen i Nepal, og servering av den nepalske «nasjonalretten» Dal Bhat, står det videre i pressemeldingen.

Innlede med topptur

Det oppfordres også til å innlede arrangementet med å gå til toppen av Grefsenkollen fra busstoppet Akebakkeskogen.

– «Ekspedisjonsleder» er Jon Gangdal, en av Norges mest erfarne Himalaya-klatrere.

Her kan du lese mer om arrangementet.

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse